Не волим рибу, али обожавам да пецам :: Semberija INFO ::

 

Не волим рибу, али обожавам да пецам


Ријетко је јутро, а да на каналу Дашница не можете видјети декицу који на својој столичици и са забаченим штапом ужива у свом свијету риболова.

Наиме, овај седамдесетчетворогодишњи старац, усредсређен да ли ће заиграти пловак, не обраћа пажњу на пролазнике којих је, нарочито ујутро када многи иду на посао и дјеца у школу, јако пуно крај мјеста гдје он пеца. То чаробно мјесто, како каже, никад не мијења. Док је хладније вријеме Славково мјесто је непосредно уз кафић – мост ,,Наутилус’’, из правца Полицијске управе Бијељина.

-Када отопли и сунце угрије, ја промијеним мјесто, а то је са друге стране моста. Углавном, од канала се не одвајам. Ујутро, послије седам сати дођем на канал, припремим прибор, забацим штап и чекам када ће риба да загризе. Зеза она мене, зезам ја њу. И тако ја уживам, а вријеме ми брже прође. Уз то, у мојим годинама, добро је да будем на ваздуху. Пецам док ми одговара, кад огладним онда код бабе на ручак. Срећа да ми је баба у комшилуку, па не морам да журим на ручак’’, шеретски за портал,,Семберија инфо’’ говори овај старина.

Збиља, Славкова баба није далеко, јер он живи само стотињак метара од свог омиљеног мјеста за пецање, у Улици Пере Станића.
 
Занимљиво је да је, како објашњава, почео да пеца само прије шест - седам година.



-Почео сам да пецам на наговор брата и јако брзо сам заволио пецање. Пецам тзв. ,,дубински’’, што се многи изненаде, јер мисле да каналом тече мирна вода. Међутим није тако, канал тече готово брзо као Дрина. Ако бих пецао на пловак, вода брзо носи пловак и то не ваља’’, објашњава Славко Беновић и наглашава да за мамце користи црвиће.
-Некад сам користио глисте, али улов је био лош. Иначе, и овако упецам два три комада, а то је довољно баби за ручак. Ако упецам мање, она сачека дан-два и онда припрема себи рибу за јело’’, открива Беновић и нагодује због неодговорних људи који, како тврди, свашта бацају у канал.

-Не можете вјеривати шта све видим да носи вода. Стално се питам:,,Зар могу бити такви људи’’. Кад би престали бацати смеће у канал, свима би нам било много боље и љепше’’, поручује на крају за ,,Семберија инфо’’ Славко Беновић.

Семберија инфо