И за ову годину имамо амбициозне планове! :: Semberija INFO ::

 

И за ову годину имамо амбициозне планове!


Градски одборници скупштинске већине и опозиције, једногласно су похвалили рад и развој бијељинског Дома здравља. Једна су од ријетких здравствених установа у Републици Српској, која већ дужи низ година остварује позитивне резултате у свом пословању, редовно измирује све обавезе према запосленима, држави и пословним партнерима. О раду Дома здравља за ,,Семберске новине’’ говори директор ове здравствене установе примаријус др Душко Миловановић.

Директор ове здравствене установе, примаријус др Душко Миловановић за ,,Семберске новине” каже да им је ,,велика част и задовољство, кад виде да се рад запослених у Дому здравља цијени и препознаје”. 
-Ова подршка нас подстиче да и даље пратимо визију наше установе, а то је да будемо водећа здравствена установа примарног нивоа здравствене заштите, препознатљива у погледу пружања поуздане, свеобухватне и квалитетне здравствене заштите,  у циљу остваривања високог степена повјерења корисника услуга у наш стручни и компетентни рад”, истиче др Миловановић.

Осврћући се на протеклу 2018. годину, подсјећа да су позитивно пословали, уз остварену добит од 476.124 КМ. Много је урађено у Дому здравља, а др Миловановић је издвојио најзначајније инвестиције.
-Почетком 2018. године смо извршили пресељење вешераја који се налазио у Јањи и комплетно смо опремили просторије, наравно, поштујући неопходне стандарде. Потом смо у мају завршили опремање новоизграђеног објекта за Службу радилошке и ултразвучне дијагностике, обезбиједили смо и нови дигитални рентген апарат, стационарни мамограф, ортопан и друге потребне медицинске апарате, како бисмо на примарном нивоу имали све неопходно за што боље пружање услуга пацијентима. Такође смо извршили комплетно опремање и новоизграђене амбуланте у Новом насељу Јања, која је почела са радом, а у децембру смо опремили централну стерилизацију у новоизграђеном објекту, за коју су купљени најсавременији апарати”, појашњава др Миловановић.

Значајно је рећи да су средства за улагања обезбијеђена захваљујући домаћинском пословању, односно из сопствених прихода, али и да се намјенски троше, а оно што је, такође, карактеристично за ову установу је тимски рад који значајно доприноси реализацији планираних задатака. 
-За ову годину имамо прилично амбициозне планове и надамо се да ћемо их успјешно и у планираном року реализовати. Оно што смо и навели у извјештају је куповина два нова санитетска возила за одржавање, али и унапријеђење пружања услуга Службе хитне медицинске помоћи, изградњу лифта, који ће омогућити лакши приступ просторијама у објекту, како  особама с инвалидитетом, тако и старијим лицима, а планирамо и изградњу противпожарних степеница”, најављује др Миловановић. 

Упркос чињеници да велики број здравствених радника одлази из Републике Српске у потрази за бољим примањима, Дом здравља Бијељина нема тих проблема.
-Са задовољством могу рећи да, што се тиче одласка кадрова из наше установе, ни прошле, а ни у првој половини ове године нисмо имали ни један одлазак. Настојимо да обезбиједимо услове рада на високом нивоу и да редовно измирујемо све обавезе према запосленим, што даје одређену сигурност. Наравно да би плате могле бити и веће, али дијелимо судбину осталих колега запослених у здравству које је прописао закон”, каже за ,,Семберске новине’’ др Душко Миловановић.       

Семберске новине/Семберија ИНФО/О.Стјепановић