МАТУРАНТИ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ “МИХАЈЛО ПУПИН“ ШКОЛСКЕ 1988/1989. ГОДИНЕ: Прославили 30 година матуре :: Semberija INFO ::

 

МАТУРАНТИ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ “МИХАЈЛО ПУПИН“ ШКОЛСКЕ 1988/1989. ГОДИНЕ: Прославили 30 година матуре


Најљепше успомене сви ми носимо из средње школе, периода безбрижности и дружења. Пријатељства која се тада стекну остају за цио живот, потврдили су то и некадашњи ученици Техничке школе „Михајло Пупин“ који су матурирали 1989. године, а друге јунске суботе, испуњене мирисом расцвјеталих липа, окупили се да прославе 30 година матуре.

Прије три деценије, у мају 1989. године, у Хотелу “Крин“ (данас Хотел “Дрина“), завршетак средњошколског образовања прославили су ученици и ученице Средњошколског центра “Алија Алијагић“( данас ЈУ Техничка школа “Мухајло Пупин“). Матурско вече славила су два одјељења техничара електроенергетичара (IV-1 и IV-2), једно одјељење машинских техничара (IV-3) као и матуранти трогодишњих занимања. 

У суботу, осмог јуна, на прославу јубиларне годишњице дошло је 52 ученика IV-1, IV-2 и IV-3 одјељења, од укупно 110, колико их је у ова три разреда матурирало 1989. године. Јубилеј је био веома лијепа прилика да се стари другари сретну, испричају и присјете свих догодовштина из заједничког ђачког доба. 

Дружење је протекло у прелијепој атмосфери. Након окупљања испред своје школе, ушли су у разред и поново, послије 30 година, сјели у школске клупе. На овом школском часу некадашњи ученици  говорили су о свом животу након завршетка средње школе.



Осврнувши се на до сада пређени животни пут, заиста се имају чиме похвалити и себе с поносом назвати једном од сјајних генерација ове школе. За протеклих 30 година доказивали су се и доказују у разним научним и друштвеним областима, а посебно истичу да оно што носе у себи великим дијелом су понијели управо из ове бијељинске средње школе која је, онима који су жељели учити, подарила велико знање.



-Организација прославе овог јубилеја била је изазов, јер није било лако окупити тадашње ученике. Посебно бих истакла оне који данас живе расути по западноевропским земљам, а издвојили су вријеме да дођу и испоље емоције према својој генерацији и овом граду. Међутим, добра енергија нас је пратила током вишемјесечних припрема, па је и прослава матуре била фантастична. У организацији прославе матуре велику помоћ су нам пружили садашњи директор школе Миленко Максимовић, координатор практичне наставе професор Жива Макрин, као и помоћно особље школе, те им се овом приликом још једном захваљујемо. Пријатно изненађење били су сачувани оригинални школски дневници који су помогли да се ученици, а и професори, на кратко врате 30 година уназад и евоцирају успомене, истакла је Слађана Томић, једна од организатора прославе матуре. Слађана је била ученица IV-1, тада се презивала Ристић, а забављала се, а послије и удала за Слободана Томића, ученика IV-3 разреда.

На прослави матуре били су и неки од њихових некадашњих професора, Дарко Волфер, Јоцо Тешић, Душко Илић , Милица Бугариновић и Јован Вуковљак, са којима су подијелили искуства о протекле три деценије. Било је дирљиво.

--Били сте изузетно добри и успјешни ученици, јако сте ми драга генерација, рекао је Дарко Волфер који је електротехничарима предавао стручне предмете. 
 
Цјелодневно дружење наставили су у ресторану “Пет језера“ , а зачинио га је музички репертоар из њихових тинејџерских дана. Ово дружење у школи и граду, за који их вежу бројне младалачке успомене, наставиће се, како најављују, једне јунске суботе идуће године.

Семберске новине/СемберијаИНФО/М. Решидовић