ПОЧЕЛА 11. КОЛОНИЈА ДЈЕЧИЈЕГ ПРИЈАТЕЉСТВА :: Semberija INFO ::

 

ПОЧЕЛА 11. КОЛОНИЈА ДЈЕЧИЈЕГ ПРИЈАТЕЉСТВА


У Дјечијем вртићу “Чика Јова Змај“ данас је свечано отворена манифестација“Колонија дјечијег пријатељства“ којој су присуствовали малишани из Сомбора, Вуковара, Шапца, Цетиња, Штипа, Бања Луке, те домаћина Бијељине. 

Након подизања заставе и интонирања химне “Вртић цвјета“, Колонију је отворио градоначелник Мићо Мићић који је малишанима пожелио пријатан боравак у Бијељини. 

- Желим вам успјешну овогодишњу Колонију дјечијег пријатељства, добродошли у Бијељину.  Лијепо се дружите са другарима из других градова и из Бијељине понесите лијепе успомене, рекао је градоначелник Мићо Мићић који ће за учеснике манифестације организовати и пријем у Градској управи.



Славиша Вујановић, директор Дјечијег вртића “Чика Јова Змај“, захвалио се малишанима који су прешли дуг пут како би се дружили са вршњацима из других градова и уједно подсјетио да је ово други пут да је Бијељина домаћин колоније.

-Трудићемо се да будемо добри домаћини и да наш вртић и наш град представимо у најбољем свјетлу. Желимо да понесете лијепе успомене на ово дружење, да нам се поново вратите, да нас посјетите и са својим родитељима,  рекао је Вујановић.

Манифестација “Колонија дјечијег пријатељства- Бијељина 2019“ трајаће од деветог до 15. јуна, а малишани ће у том периоду учествовати у различитим музичким приредбама, позоришним представама, али идругим садржајима које су за њих приредили домаћини. 

-Током седам дана дружења  дјеца ће имати прилику да упознају град Бијељину, Етно село “Станишићи“, да на приредби покажу своје умијеће, да учествују у Малој олимпијади, кажу у Дјечијем вртићу “Чика Јова Змај“ наглашавајући да ће, прије свега, да се друже и играју са дјецом из других градова. 

О КОЛОНИЈИ ДЈЕЧИЈЕГ ПРИЈАТЕЉСТВА

Године 1980. у Вуковару је потписана Повеља о трајној сарадњи предшколских установа градова Бања Луке, Цетиња, Охрида, Пећи, Сомбора, Шапца, Велења и Вуковара.  Све до 1990. године трајало је дружење, унапређивала пракса, обогаћивали садржаји васпитно-образовног рада, размјењивала искуства, развијала сарадња. Сарадња је обновљена 2008. године на Цетињу, а тада се Дјечији вртић “Чика Јова Змај“ придружује Колонији дјечијег пријатељства.   

-У протеклих 10 година дружили смо се у Бања Луци, Сомбору, Шапцу, Штипу и Цетињу. Наш вртић био је домаћин 2012. године, а ове године, што нас изузетно радује, опет угошћавамо драге учеснике Колоније дјечијег пријатељства. Досадашњи сусрети су нам пружили прилику да се боље упознамо и обогатимо како наш ум, тако и нашу душу, те пружимо дјеци прилику да се међусобно упознају и остваре пријатељства са другарима из других градова, каже директор Дјечијег вртића “Чика Јова Змај“ Славиша Вујановић,  наводећи да ће у овогодишњој колонији учествовати малишани из седам градова и пет држава (Србије, Македоније, Црне Горе, Хрватске и Босне и Херцеговине). Из сваког града у Бијељину је стигло по десеторо дјеце, по два васпитача, те директор и стручни сарадници, они ће седам дана бити гости вртића “Чика Јова Змај“ и нашег града.

СемберијаИНФО
фото: Б.Милошевић