КАКВА СУ ИНТЕРЕСОВАЊА СЕМБЕРАЦА ЗА ЉЕТОВАЊА И КОЈИ СУ УСЛОВИ, ОДГОВАРАЈУ ИЗ ТУРИСТИЧКЕ АГЕНЦИЈЕ HAPPY TRAVEL: Црна Гора хит дестинација сезоне :: Semberija INFO ::

 

КАКВА СУ ИНТЕРЕСОВАЊА СЕМБЕРАЦА ЗА ЉЕТОВАЊА И КОЈИ СУ УСЛОВИ, ОДГОВАРАЈУ ИЗ ТУРИСТИЧКЕ АГЕНЦИЈЕ HAPPY TRAVEL: Црна Гора хит дестинација сезоне


Ближи се сезона годишњих одмора. Како сада ствари стоје, наши грађани без PCR теста и без антигенског теста могу да уђу у Србију, Црну Гору и Албанију. За одлазак у Турску и Египат потребан је PCR тест, а у Хрватску PCR или антигенски тест. Грчка,  која сваких седам дана ревидира листу земаља, као и услове за улазак у земљу, 31. маја отворила је границе за држављане Босне и Херцеговине, наводе у Туристичкој агенцији ,,Happy Travel“.  
 
Пандемија корона вируса прошле је године покварила планове многима, а посебно тешка је била за туристички сектор.
 
- У прошлој години било је важно само да опстанемо, а опстали смо захваљујући ваучерима који су се, као мјера помоћи, појавили у јуну 2020. године. Јако пуно смо радили на маркетингу, јер је требало људима објаснити како је ваучер од 100 марака супер ствар, јер им омогућује да лакше организују себи мини одмор у границама Републике Српске, а нигдје другдје се није ни могло ићи. Направили смо програме и нудили их грађанима током љета, с ваучерима смо радили и током јесени, па и програме за дочек Нове године, а с ваучерима се могло и на зимовање“, подсјећа Маја Антић, власница агенције ,,Happy Travel“.


 
Досадашњи ток пандемије је, како каже, показао да се ништа не може планирати, али, свакако, очекују бољу ситуацију и више путовања у односу на 2020. годину.
- Наша агенција и наш тим је спреман за овогодишњу љетњу сезону, за коју очекујемо да ће бити добра. Како би нашим клијентима омогућили савршен одмор, по прихватљивим цијенама и условима путовања, а сагледавајући тренутно стање када је у питању пандемија корона вируса, закључили смо да је ове године Црна Гора најбоље рјешење за одлазак на море. Ми смо као Патрола ,,Happy Travela“ ишли да провјеримо како то све изгледа, какав је пут, какав је смјештај и како се Црногорци припремају за сезону“, каже Маја Антић додавши да су задовољни оним што су видјели и да Црногорци жељно чекају туристе.
 
Патрола ,,Happy Travela“ обишла је црногорску обалу од Игала до Улциња. Цијене су коректне, има доста хотела који дају попусте од 10 до 15 одсто за резервације до 10. јуна, а у многима је боравак за дјецу до 12 година гратис.
- Институт ,,Симо Милошевић“ у Игалу има специјалну понуду: омогућује својим гостима у дану три оброка, преглед љекара и три терапије, од којих су двије индивидуалне и једна групна, све по цијени од 106 марака дневно. Ово је јединствена прилика за оне који желе да се одморе, а да при томе ураде нешто и за своје здравље“, указује Маја Антић, додавши да је овај медитерански центар раскошно здање које од пјешчане плаже дијели парк. 


 
Обала Црне Горе обухвата 293 километра приморског подручја у ком су се нанизали прави бисери јадранског мора.
- Залив Боке Которске је највећи залив Јадранског мора и званично је у групи 10 најљепших залива свијета. Оживио је и захваљујући луксузном љетовалишту Портонови које је направљено у Кумбору. У Бијелој је реновиран хотел ,,Делфин“, а поред њега саграђен је нови хотел ,,Парк“. Имају ,,all inclusive“ услугу, а њихова погодност је и што нуде попуст 15 одсто на резервације до 10. јуна, боравак за дјецу до 12 година је гратис, а за дјецу до 18 година попуст је 50 одсто. Имају породичне собе са четири засебна лежаја“, истиче Маја Антић.
 
У Бококоторском заливу, у то се увјерила Патрола ,,Happy Travela“, у мањим мјестима има доста приватних смјештаја који су тик уз море, имају своје приватне плаже. Погодност је то за оне који немају малу дјецу и желе миран одмор. Најам тих апартмана креће се од 50 евра, па на више.
За оне који осим мора и природних љепота желе и динамичан ноћни живот, Будва је међу најпопуларнијим дестинацијама.
- Будва је јако интересантна за младе због богатог ноћног живота, а за њих у понуди имамо  смјештај у хотелу који је преко пута хотела ,,Александар“. Смјештај је скроман, али је на јако добром мјесту и има услугу доручка и вечере. Свака соба има купатило и терасу, хотел је 200 метара од плаже и од шеталишта које води ка старом граду“, наводи Маја Антић, прецизирајући да је цијена полупансиона у јуну 40 марака по дану.
Истакавши да се у Будви пуно гради и да сваке године ничу нови хотели, а стари се реновирају, из понуде издваја комплекс Словенска плажа и хотел ,,Парк“, који је реновиран. Његова плажа је сигурно најљепша плажа у Будви, а тренутно нуди попуст на резервације које се изврше до 10. јуна.
 
Сљедећи бисер у низу су Бечићи, а у њему све ексклузивни хотели. Хотел ,,Медитеран“, захваљујући повољним цијенама, квалитету услуге и доброј локацији, попуњен је и нема мјеста до 20. августа.
- У Рафаиловићима има један симпатичан хотел ,,Шумадија“, реновиран је, налази се 50 метара од мора, а цијена полупансиона је 47 марака по дану“, истиче Маја Антић.
Препоручује и један нови хотел који је отворен прошле године, а смјештен је у Чању. То је, како каже, диван породични хотел, хотел ,,Pearl Beach“, услуга је ,,all inclusive“, има попуст за дјецу и идеално је мјесто за породичне људе.
 
У агенцији ,,Happу Travel“ кажу да су, приликом обиласка Сутомора, остали пријатно изненађени. Сутоморе има јако лијепу плажу, урађено је ново шеталиште и сигурно послије Будве има најбољи ноћни живот с мноштвом клубова и ресторана.
- У понуди имамо два хотела. Хотел ,,Корал“, 3*, који је  на самој обали, а цијена полупансиона  је од 49 марака, па на више. Поред ,,Корала“ је хотел ,,Јужно море“, који је јако скроман хотел, али има добру локацију, 10 метара је од плаже. У хотелу је само услуга смјештаја, а износи од 18 марака, па на више, али има могућност доручка и вечере у хотелу ,,Корал“, који је удаљен 100 метара. Доплата за полупансион је 20 марака, што значи да је цијена смјештаја плус доручак и вечера већ од 38 марака“, прецизира Маја Антић. 
 
На крајњем југу црногорског приморја смјештен је Улцињ који има око 20 километара плаже, од тога 15 километара финих пјешчаних. У Улцињу се првог јуна отвара хотел ,,Azul Beach“ који ће, како кажу у агенцији ,,Happy Travel“, сигурно бити један од најљепших хотела на црногорској обали. Смјештен на 100 метара од Велике плаже, хотел има 18 отворених базена, нуди терасу за сунчање, ресторан, бар и приватно паркиралиште. Све собе укључују балкон и ТВ, а поједине обухватају простор за сједење и опуштање.             
 
Више него повољно!

У агенцији ,,Happy Тravel“ су, захваљујући могућности кориштења ваучера до 30. јуна,  креирали програм који је и више него повољан.
- Ријеч је о врло занимљивом програму по коме је предвиђено да се три данa проведу у Требињу, у Граду Сунца, и четири ноћења са доручком у хотелу ,,Јужно море“ у Сутомору. У овај програм  укључен је и превоз. Имамо два поласка - први је 20. јуна, а други 27. јуна. Када се одузму  ваучери, цијена аранжмана је 259 марака за седам дана. Значи, у цијену је укључен превоз и седам ноћења са доручком“, наводи  Маја Антић детаље овог јако лијепог и повољног програма.
 
Семберске новине - Семберија инфо -  М.Решидовић