ГРАЂАНИ БИХ НЕ ШТЕДЕ НА ПУТОВАЊИМА :: Semberija INFO ::

 

ГРАЂАНИ БИХ НЕ ШТЕДЕ НА ПУТОВАЊИМА


Foto: Ilustracija
Сезона годишњих одмора је у замаху, а грађани наше земље ове године похрлили су у Турску и Египат. Упркос високој стопи инфлације и поскупљењима, туристичке агенције имају све више посла и тврде да обарају рекорде.

Велика потражња

И док је покривеност синдикалне потрошачке корпе платом око 43 посто, грађани БиХ не штеде када је ријеч о путовањима.
 
Неријетко се и кредитно задужују како би себи осигурали дашак луксуза који траје неколико дана, након чега се враћају у суморну стварност.
 
Према доступним подацима агенција, алл инцлусиве аранжмани у Турској, који укључују седам ноћења, четворочлану породицу коштају минимално 3.200 КМ, док је цијена истих аранжмана за двије особе од 1.800 КМ па надаље.
 
Иако мало скупљи, подједнако атрактиван грађанима наше државе је и Египат, у којем седам ноћења за двије особе кошта 2.200 КМ, док ће аранжман четверочлану породицу коштати 3.800 КМ.
 
мар Ченгић из туристичке агенције „Фибула Аир Травел“ казао је за „Аваз“ да седмично имају чак 14 директних летова за ове двије дестинације.
 
- Због велике потражње имамо чак 10 летова седмично за Анталију, која је најтраженија дестинација када је у питању Турска - додао је.
 
Елитно љетовалиште

Два пута седмично имају летове за Бодрум, елитно турско љетовалиште.
 
Директни летови за Хургаду се, такође, реализују два пута седмично, а како нам је Ченгић казао, могуће је организовати и излете, као што су обилазак египатских пирамида у Каиру или роњење у Црвеном мору. Додаје како ове године имају двоструко више путника у односу на прошлу годину за споменуте дестинације.
 
Број један

Из туристичких агенција истичу да је Турска и ове године број један дестинација када се гледа омјер новца који грађани издвоје и услуге коју на крају добију.

(Аваз)