Какав крај: Укидају им Инстаграм и Фејс 30. априла :: Semberija INFO ::

 

Какав крај: Укидају им Инстаграм и Фејс 30. априла


Wиндоwс Пхоне и Wиндоwс 10 Мобиле остају и без свих Фацебоок апликација већ од 30. априла.
 
Мицрософт компанија је потврдила у званичној изјави за Енгадгет портал да Фацебоок повлачи све своје апликације, укључујући Инстаграм са Wиндоwс Пхоне и Wиндоwс 10 Мобиле платформи већ 30. априла. Од тог датума корисници ових телефона биће у могућности да користе Инстаграм, Фацебоок и Мессенгер искључиво преко прегледача интернета, јер апликације неће више радити.

Компанија Мицрософт је истовремено потврдила да ће Wиндоwс Мобиле екосистем свој коначан крај имати с последњим месецом 2019. године, кад ће бити издат последњи сигурносни пакет.

Прочитајте и ово: Ускоро нов Wиндоwс Лите ОС

Wиндоwс Мобиле у нашем региону у неколико својих верзија има одређен број активних корисника и даље, али није познато колико ће људи остати без својих омиљених апликација за друштвене мреже након 30. априла. Такође, нема података о томе шта ће се десити са WхатсАпп апликацијом, која је део Фацебоок екосистема и да ли ће и она ускоро престати с активним развојем.

Нажалост, Wиндоwс Мобиле одбројава своје последње месеце - време је да се сви активни корисници преселе на неке друге системе. Крај је близу...