ВЛАСНИК ЗАРЕ ПОДИЖЕ ЦИЈЕНЕ УПРКОС РАСТУ ПРИХОДА И ПРОФИТА :: Semberija INFO ::

 

ВЛАСНИК ЗАРЕ ПОДИЖЕ ЦИЈЕНЕ УПРКОС РАСТУ ПРИХОДА И ПРОФИТА


Шпански ланац трговина одјећом Индитеx објавио је податке о снажном расту добити и прихода у првој половини пословне године и најавио да ће поново подићи цијене ове јесени како би покрио скок трошкова пословања.

У првих шест мјесеци године, приход власника Заре порастао је за четвртину, на 14,84 милијарде евра, док је нето добит скочила чак 41 одсто, на 1,79 милијарди евра.

Трошкови пословања порасли су 20 одсто, тек нешто блаже од прихода.

Компанија је подигла цијене у прољеће и љето, а финансијски директор Игнасио Фернандез најавио је нова поскупљења у другој половини године.

"Нови новине, квалитета и дизајна наших колекција покрећу нашу продају, али наравно да увијек размишљамо о стабилној политици цијена", рекао је Фернандез, назначивши да би их могли подићи за пет до шест одсто, преносе агенције.

Индитеx је подигао цијене у првој половини године како би се лакше носио инфлацијом, рачунајући на појачану потражњу широм свијета с обзиром да укидање пандемијских ограничења, повратак људи у канцеларије и обнову путовања, истиче Реутерс, преноси Investitor.me.

(Независне)