Идеалан доручак за сваког човјека :: Semberija INFO ::

 

Идеалан доручак за сваког човјека


Кардиоваскуларни хирургдоктор Емир Солаковић, привлачи пажњу својим изјавама о здравом начину живота, прије свега, јер се обраћа директно и без длаке на језику.

Током гостовања у једној ТВ емисији, навео је који је најбољи одручак за жене, а који за мушкарце:

-Ја се будим око пола шест. Довољно ми је шест сати да се наспавам. Људи који спавају дуже од шест сати имају неки проблем. Није нормално спавати дуже од шест сати. Организам се сам буди након шест  до седам сати, ако функционише нормално. Ако не можете да се наспавате, нешто се ту дешава: или много радите, или сте под стресом или је у питању нека болест…

Људи који су дебели су пацијенти. Они који су дебели имају већу шансу да постану болесни.
Никад нисам видио да дебео човјек доручкује. Он прескаче доручак. Увијек нешто грицка, нешто нездраво. Када једе, једе као да убацује у пећину. Креће се само из аутомобила до куће. Пуно једу, а нема физичке активности и долази до дебљања.

Идеалан доручак за жену је: Чим ујутру устанете попијте шољу чаја било којег. Сапере те токсине који се скупљају током ноћи. Затим узмите јаја. За жене је идеалан доручак кајгана од три бјеланца и једног цијелог јајета. То је 10 грама протеина.

Идеалан доручак за мушкарцa je: кајгана од пет бјеланаца и једно цијело јаје. Масно се мора уносити, јер је то битно за организам. Ако хоћете здраве масноће, по тој кајгани слободно поспите и мало маслиновог уља.

Наша кожа, обрве, коса, нокти све је направљено од тих бјеланчевина. И то једите без хљеба. Сваки дан ово једите. Вашем мозгу је потребан шећер да би се хранио, али који? Ја вам препоручујем да скувате зоб и додајте неколико коцкица тамне чоколаде, па ставите и коју суву шљиву. За овај доручак организам ће вам рећи: ,,Хвала ти што си ми ово дао’’. Организам воли зоб, јер она једина од свих намирница има исту супстанцу као мајчино млијеко.

Немојте јести пахуљице. То је сами шећер. Скувајте чист овас или зоб као пшеницу што кувате.

Послије овога комотно можете да попијете црну кафу без шећера и доћи ће до пражњења цријева. Е, тек тада сте спремни за посао. Моћи ћете да изгурате шест сати без проблема. Организам ће вам функционисати перфектно.

А ако поједете кифлу, то је исто као шећер да сте појели. Организам неће знати да је појео кифлу, он то вари као шећер. Што је бјељи хљеб, то је веће смеће. Хљеб са сјеменкама је добар и здрав, али прави црни хљеб. Без фарбе и додатака. Али максимално двије кришке.

Бијели хљеб нема ништа што је вама потребно!”