Ево колико дневно заради Бил Гејтс :: Semberija INFO ::

 

Ево колико дневно заради Бил Гејтс


Foto: YouTube

  Извор: Кликс / Глас Српске

Америчка компанија Зипиа, која посредује у запошљавању и објављује пословне податке, објавила је и колико дневно зарађује суоснивач компаније Мајкрософт, Бил Гејтс, који је међу најбогатијим људима на свијету.

Гејтс је скоро 20 година био најбогатији човјек на свијету, а онда га је по богатству надмашио оснивач компаније Амазон Џеф Безос. Међутим, када је у питању богатство, и даље је међу глобалном елитом.

Како је објавила Зипиа, просјечна особа током живота заради 2.7 милиона долара, док Гејтс у току дана три до четири пута више заради од наведеног износа.

Процјене тачног износа његове дневне зараде се разликују, али једна од њих јесте да износи 10.95 милиона долара, што је 117 долара у секунди. Према још једној процјени, ријеч је о дневној заради у износу од 7.6 милиона долара.

Мајкрософт је један од извора Гејтсове зараде. Откако је са Полом Аленом 1975. основао ову компанију, доминирала је на различитим технолошким тржиштима. Прије четири године је имала тржишну капитализацију од један билион долара. Гејтсови извори зараде су и инвестиције у некретнине.

Већи дио зараде даје у добротворне сврхе, углавном кроз Фондацију Бил и Мелинда Гејтс, преноси "Кликс".