Сазнајте колико је Александра Пријовић зарадила у Загребу :: Semberija INFO ::

 

Сазнајте колико је Александра Пријовић зарадила у Загребу


Александра Пријовић (28) је са пет концерата у шест дана постала рекордерка у попуњавању загребачке Арене.

У том периоду кроз Арену је продефиловало око 90.000 људи. Иако Арена за концерте прима 22.000 људи, на Александриним концертима било је по 150 барских столова, што је тај број смањило на око 18.000 хиљада.

Пријовићева је за пет концерата у Загребу од продатих карата инкасирала чак 2 милиона и 780.000 евра, јавља 24сата.хр.

Од тога треба одбити трошкове као што је закуп Арене, сценографија, свијетла, бенд, стилистткиња, шминкер, фризер, менаџер, играчи, али и крпице. Како смо раније објавили, Пријовићева је у Загребу носила ствари у вриједности од преко 84.000 евра!

Људи су са свих страна стигли на концерте - из Њемачке, Словеније, Аустрије, Босне и Херцеговине, свих дијелова Хрватске, а већина је превоз на вријеме организовала.

"И ви идете на Пријовићку? Ево, цијели дан возим људе на концерт. Има их из Босне, Далмације, од свуда. Никад нисам видио нешто овако", рекао је један загребачки таксиста на аутобуском перону у Загребу, у недјељу увече.

Власници такси предузећа узели и по 4.000 евра

Превозници су људима нудили одличну понуду - да их покупе на кућној адреси, одвезу у Арену, а онда из исте врате кући. Цијена? 50 евра по особи.

"И прије него што сам објавио превоз, добио сам пуно упита. Баш су ме 'ишамарали' порукама", казао је један од власника такси предузећа.

"Возили смо комбијима. Два комбија за сваки концерт, отприлике шеснаест путника по концерту", рекао је овај човјек.

Цијене за групе биле су нешто ниже, али вртилле су се око 50 евра. За 16 путника по концерту тако су зарадили и по 800 евра, а за пет дана око 4.000 евра.

Конобари задовољни бакшишом

"Нешто младих цура, нешто госпођа у годинама. Ко је био луђи? Госпође у годинама, наравно", рекао је један од конобара из Арене.

По вечери је радило 180 конобара, а највише се наручивало пиво, док су се од жестине пили виски и џин.

"Углавном су сви остављали бакшиш, тако да смо имали сасвим довољно", рекла је конобарица која је радила свих пет вечери. Она је открила и да су највише посла имали током посљедња два концерта, те да се тада "сатрали" од посла.

Прија ноћ у хотелу плаћала 400 евра

Из Туристичке организације Града Загреба рекли су да је током Александрина прва два концерта број долазака у односу на претходну годину био већи за 22 одсто, а број ноћења већи за 14 одсто. Из Пореске управе су објаснили како је тешко упоредити зараду у угоститељству с претходном годином, јер су због инфлације цијене повећане.

Александра Пријовић је са породицом, пријатељима, сарадницима и бендом одсела у луксузном хотелу у Загребу, гдје су били недјељу дана. Ноћ су плаћали 400 евра.

Кад се све сабере и одузме, Пријовићева је "чисто" зарадила око 2,5 миллиона евра.

(24сата.хр)