Богатство на точковима: Ово је пет најскупљих аутомобила свих времена! :: Semberija INFO ::

 

Богатство на точковима: Ово је пет најскупљих аутомобила свих времена!


Збир вредности ових аутомобила премашује 60 милиона евра, па је јасно да је реч о возилима која су доступна само одабраним људима
 
Новац не купује срец́у, али помаже да све буде подношљивије. Нарочито ако ц́ете своје богатство уложити у луксузне аутомобиле и супераутомобиле. Ако сте један од оних који не знају лимит на свом банковном рачуну, ова листа вас занима, јер сваки заљубљеник у добре аутомобиле не би оклевао да у своју колекцију дода бар један од пет најскупљих аутомобила свих времена.

Укупна вредност ових аутомобила премашује 60 милиона евра, па је јасно да је реч о возилима која су доступна само веома одабраној групи милијардера, пише Аутоклуб.

5. Коенигсегг Тревита

Цена : 4,3 милиона евра
С ограниченом производњом од само три примерака, Коенигсегг ЦЦXР Тревита један је од најексклузивнијих аутомобила које је створила шведска компанија. Има снажан 4,8-литрени V8 мотор с компресором који развија 1018 КС, а до стотке може убрзати за 2,8 секунди и наставити да убрзава све до највеће брзине од 395 км.



4. Пагани Хуаyра Имола

Цена : 4,9 милиона евра
Пагани Хуаyра Имола посебно је издање од којег је произведено само пет примерака након лансирања 2019. Има 6,0-литрени V12 битурбо мотор којег је развио Мерцедес-АМГ од 838 КС и 1100 Нм обртног момента, те укупну тежину од 1246 килограма. Од нуле до 100 км/х убрзава за мање од 3 секунде, а највећа брзина му је преко 330 км/х. 



3. Роллс-Роyце Сwептаил

Цена : 11,6 милиона евра
Роллс -Роyце Сwептаил још један је пример докле иде ексклузивност британске компаније. Представљен 2017, то је елегантни купе који је направљен по наруџбини, а у понуди је само један примерак. Не истиче се по својим перформансама, захваљујући 6,75-литреном V12 с око 460 КС снаге, али се истиче по ексклузивности и вештини израде којом одише његов дизајн.



2. Бугатти Ла Воитуре Ноире

Цена : 17 милиона евра
Други најскупљи аутомобил свих времена је Бугатти Ла Воитуре Ноире, модерна реинтерпретација класичног Тyпе 57 СЦ Атлантица. Створен како би прославио 110-годишњу историју Бугаттија, овај јединствени аутомобил на свету опремљен је добро познатим 8,0-литреним W16 мотором и четири турбине с 1500 КС и 1600 Нм обртног момента.



1. Роллс-Роyце Боат Таил

Цена : 23 милиона евра
На крају, ову листу завршавамо с најскупљим аутомобилом свих времена, Роллс-Роyцеом Боат Таилом, луксузним уникатним кабриолетом израђеним по наруџбини. За његову израду било је потребно четири године рада, а инспирисан је једрењем. Опремљен је V12 мотором од 6,75 литара са 600 КС.



 
(Telegraf.rs)