Зашто није добро често носити уске фармерке :: Semberija INFO ::

 

Зашто није добро често носити уске фармерке


 Мода понекад није на страни удобности, за што су главни доказ уске фармерке.

Уске фармерке годинама су у моди, међутим колико год били исцрпљени након дугог дана, најбоље би било да их скинете са себе и обучете нешто опуштеније чим стигнете кући.
 
Заправо, често ношење уских фармерки током дужег временског периода може изазвати нешто више проблема од саме неудобности.
 
Иако су уске фармерке често женин први избор, вријеме је да се окрену удобнијем комаду одјеће, јер уске фармерке могу утицати на здравље уколико се редовно носе.
 
Болови у стопалима

Колико год уске фармерке биле модерне, опуштеније панталоне понекад могу донијети више комфора. Провођење превише времена у уским фармеркама, нарочито ако се крећете и чучите током дана, може повриједити мишиће и живце у ногама. Комбинација уских фармерки и уских ремена такође може бити узрочник утрнулих ногу, као и пецкања и бола на предњој страни бутина.
 
Успорена циркулација

Уколико сте некада искусили осјећај тешких и уморних ногу, најбоље би било да се одлучите за удобне фармерке. Ношење одјеће која је превише уска око струка може смањити циркулацију крви и отежати вашим венама да пумпају крв назад ка срцу и другим органима.
 
Жгаравица

Сигурно сте некада примијетили дубоке и осјетљиве трагове око струка које су фармерке оставиле. Уска одјећа која гура трбух наниже заправо изазива рефлукс киселине. Чак и ако сте савршено здрави и нисте упознати с болном горушицом, још увијек имате шансу да развијете рефлукс ако често носите уску одјећу, пише Цитy Магазине.
 
Држање

Иако вам ношење уских фармерки може донијети осјећај утегнутости, дугорочно гледано, то може довести до тога да се савијете или погрбите.
 
Уске фармерке нарушавају здраву равнотежу између доњег дијела леђа и кукова, што значи да могу утицати и на дискове кичме.
 
Репродуктивно здравље

Свакодневно ношење уских фармерки може повећати ризик од одређених инфекција и иритација. Једна од њих је вулводинија, стање које карактерише хроничну бол у вашем интимном подручју.
 
Истраживачи су открили да жене које често носе уске фармерке имају двоструко веће шансе да развију вулвдинију од оних које не носе уске пантаоне.

(Независне)