КИНЕЗ ПРЕВОЗИО АУТО НА БИЦИКЛУ (ВИДЕО) :: Semberija INFO ::

 

КИНЕЗ ПРЕВОЗИО АУТО НА БИЦИКЛУ (ВИДЕО)


Foto: Ilustracija
НА видеу који кружи интернетом види се очито спортски и штедњи оријентисан Кинез који транспортује аутомобил на бициклу, избјегавајући тако да се ослони на услуге уобичајене логистичке подршке у виду шлеп службе, пишту тамошњи медији.

Филмић је снимљен у пријестоници провинције Хејлонгђијанг, то јест у граду Харбину на сјеверу Кине. Потез бициклисте је вриједан дивљења, чак и уз спознају да није превозио големи кросовер већ компактан, мали аутомобил. За тако нешто је потребно и обиље физичке снаге, а локална штампа преноси да је моћни бициклиста по професији ђубретар који ради очигледно и хонорарно јер је необичној вожњи приступио на позив странке.

Веома је вјероватно да је аутомобил био спреман за пут у вјечна ловишта, с обзиром на то да су му сви тешки елементи склоњени с каросерије, што би значило да се на плећима бицикле и квадрицепса ђубретара нашао терет достојан каросерије и шасије возила, на који начин подвиг постаје мање импресиван. Али, чак и тако, терет који је превезен је заиста прекомјеран, како са аспекта габарита, тако и масе.

Упитан је и начин причвршћивања возила које држе неколико тананих трака, па је ризик од испадања товара или превртања на страну бицикла сасвим реалан. На снимку делује да је возач прилично самоувјерен, односно несвјесан могућих нежељених епилога.


Коментатори на друштвеној мрежи YоуТубе гђе је и објављен снимак, исказали су одушевљење како физичком спремом возача, тако и способностима самог двоточкаша. Било је ту и шаљивџија који су писали да је аутомобил пун путника, али је највише „духовитости“ изречено у покушају да се алудира на уштеде усљед високих цијена нафтних деривата. Не чуди, видео је пренио амерички канал НовТхис.

(АутоРепублика)