МАЛИ ВУКАН СЛАВИ ПРВИ РОЂЕНДАН: ЊЕГОВО СТАЊЕ СЕ ПОБОЉШАВА, САМ ДРЖИ ФЛАШИЦУ И УЗИМА ИГРАЧКЕ :: Semberija INFO ::

 

МАЛИ ВУКАН СЛАВИ ПРВИ РОЂЕНДАН: ЊЕГОВО СТАЊЕ СЕ ПОБОЉШАВА, САМ ДРЖИ ФЛАШИЦУ И УЗИМА ИГРАЧКЕ


Foto
Ујединио је људе, многи су помогли, послали макар једну поруку. И сада смо сви уједињени у најлепшим жељама, честитамо Вукану први рођендан.

Вукан Стоиљковић из Врања, за чије су лијечење од спиналне мишићне атрофије организоване бројне акције широм земље, добро је и данас пуни годину дана. У Будимпешти је са родитељима од средине маја, гдје је примио најскупљи лијек, золгенсму.

Послије борбе за прикупљање два и по милиона евра за терапију, Вукан и његови родитељи настављају борбу за изљечење. Крајем маја малишан је примио золгенсму, услиједио је период опоравка, а због јачине терапије сада прима стероиде који му чувају органе.
 
- Вуки се опоравља лепо, сваки дан нас обрадује неком новом вештином или способношћу, тако да се искрено надамо да ће бити све боље и боље како време буде одмицало. Ми свакодневно вежбамо са њим колико нам услови дозвољавају. И даље смо у изолацији - каже за РТС Ивана, Вуканова мајка.
 
Видљиве су промјене, Вукан може да држи флашицу, узима играчке. Родитељи прате упутства љекара из клинике Бетешда у Будимпешти, гдје се од спиналне мишићне атрофије лијечило још неколико беба из Србије .
 
- Искористио бих ову прилику да се захвалим свима на неизмерној подршци, хвала вам добри људи што сте нам омогућили да нам син има срећно и безбрижно детињство. Исто тако бих апеловао свим трудницама и будућим мајкама да у породилишту Народни фронт тестирају своју децу на СМА - рекао је Вуканов тата Милош.

(Телеграф)