УКИДА СЕ АУДИ ТТ :: Semberija INFO ::

 

УКИДА СЕ АУДИ ТТ


Каријера актуелног Аудија ТТ ће се завршити следеће године, а аутомобил ће по писању британских медија бити замењен "емоционалним" моделом новог стила који ће бити већи и могао би да има четири врата.

Технички шеф компаније Оливер Хоффман наговештава да ће Ауди искористити прелазак на потпуно електрични аутомобил да би преиспитао позиционирање свог мањих спортских модела.

"Желимо да додамо неке врло емоционалне аутомобиле у нашу понуду", рекао је Хоффман, додавши и да "имамо неке заиста добре концепте. Али директни наследник за ТТ није одговор. Не можемо само да кажемо "Урадићемо ТТ на електрични начин." Са ТТ-ом смо изненадили наше купце. Рекли су: "Шта је ово?" И то је оно што желимо поново да урадимо, да изненадимо наше купце."

Аудијеви извори сугеришу да ће индиректни наследник ТТ-а бити већи модел, аутомобил са практичношћу четворо врата, али агресивнији. Упркос томе, биће потребно пажљиво позиционирање да би се такво возило разликовало од предстојећег A4 е-трона.

Логична опција за аутомобил била би иста МЕБ платформа, али компанија може да изабере да сачека и базира га на ССП, који комбинује елементе од МЕБ-а и компоненте ППЕ архитектуре. Ово би могло да понуди већу флексибилност што се тиче пакета батерија.

Могуће је и да ће се назив ТТ одбацити, одражавајући промене у величини, тржишним трендовима и укупним приступом, као и погоном.

(б92)