СТИЖЕ НОВИ РЕДИЗАЈН ФЕЈСБУКА ЗА ДЕСКТОП КОРИСНИКЕ :: Semberija INFO ::

 

СТИЖЕ НОВИ РЕДИЗАЈН ФЕЈСБУКА ЗА ДЕСКТОП КОРИСНИКЕ


Како неки људи пишу, нису добијали питање да ли желе да прихвате нови редизајн, а по свему судећи за сада нема начина да се врати на претходну верзију, уколико сте га већ добили.

​Корисници Фејсбука који користе десктоп верзију већ су почели да добијају редизајнирају верзију друштвене платформе. Они који нису сасвим сигурно то могу да очекују у наредним данима.

Наиме, скоро сви елементи за навигацију, менији и подешавања су премјештени на лијеву страну на десктоп верзији платформе, без навигације на врху странице.

Док ће десно, у доњем дијелу екрана бити само дугме за поруке.

Како неки људи пишу, нису добијали питање да ли желе да прихвате нови редизајн, а по свему судећи за сада нема начина да се врати на претходну верзију, уколико сте га већ добили.

Фејсбук је понудио објашњење о новинама у краткој поруци.

"Премјестили смо све ваше опције навигације на једно мјесто. Ова промјена комбинује све што вам је потребно на Фејсбуку ваш профил, претрагу, обавјештења, поруке и још много тога", пише у обавјештењу.

Прошло је скоро тачно двије године откако је Фејсбук лансирао свој посљедњи велики редизајн, који је укључивао велику промјену у навигацији сајта, "чистији" изглед, као и опциони тамни режим.

Била је то велика промјена и било је потребно мало времена да се навикнемо, али је то била пријеко потребна ревизија пренатрпаног Фејсбука из старих дана.

Ова нова промјена помало дезоријентише. Више нема Хоме дугмета, јер је замијењено Фацебоок логотипом у горњем лијевом углу. Такође је тешко навикнути се на чињеницу да нема апсолутно ничега у горњем десном углу, гдје су раније биле неке од најважнијих функција и опција, укључујући обавештења и Мессенгер.

Имати већину функција и опција на лијевој страни је уобичајено у веб дизајну; Твитер и Гмаил имају сличан изглед. Фејсбук, међутим, има огромну количину опција, функција, дугмади и пречица, а постављање свега тога на лијеву страну можда није идеално рјешење.


(Телеграф.рс)