ПАНАСОНИК УВОДИ ЧЕТВЕРОДНЕВНУ РАДНУ СЕДМИЦУ :: Semberija INFO ::

 

ПАНАСОНИК УВОДИ ЧЕТВЕРОДНЕВНУ РАДНУ СЕДМИЦУ


Панасоник уводи могућност четверодневне радне седмице те се тако прикључује растућем броју јапанских компанија које слиједе глобални тренд потицање добре равнотеже између посла и приватног живота.

Запосленици електроничког конгломерата са сједиштем у Осаки могу преузети споредне послове и проводити вријеме на локалном волонтерском раду у својим додатним слободним данима, рекао је главни извршни директор Yуки Кусуми на прошлоседмичном брифингу за инвеститоре, пише Блоомберг.

"Наша је одговорност успоставити идеалну равнотежу између радног и животног стила за наш разнолики људски капитал", рекао је Кусуми, додавши да ће Панасониц такође допустити запосленицима да раде од куће када њихови партнери буду пребачени на друга мјеста.

Тако покушавају привући таленте

Панасоников потез у складу је с поступцима технолошких компанија широм свијета које покушавају привући таленте на тржишту рада нудећи краћу радну седмицу. Amazon.com је испробао четверодневну радну седмицу за одабране запосленике 2018. године , а произвођач робе широке потрошње Унилевер започео је у децембру 2020. једногодишње пробно раздобље скраћене седнуце за своје новозеландско особље. Искушавају га и земље попут Ирске и Исланда.

У Јапану група парламентарних заступника расправља о приједлогу да се запосленицима омогући слободан дан уз уобичајена два нерадна дана у седмици, како би се заштитила њихова добробит.

(Индеx)