ПРОМОВИСАН ДРУГИ РОМАН МИЛОВАНА АНЂЕЛИЋА :: Semberija INFO ::

 

ПРОМОВИСАН ДРУГИ РОМАН МИЛОВАНА АНЂЕЛИЋА


У Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини вечерас је уприличена промоција књиге "Противник судбине" аутора Милована Анђелића. Ово дјело је својеврсни наставак првог Миловановог романа "Три стента за бол" мада се "Противник судбине" може читати и независно од првог романа.
 
Аутор, Милован Анђелић се тек у зрелој животној доби окушао на пољу књижевности иако га је, како сам признаје, књижевност пратила од малих ногу. Неколико чланова његове породице су писали и издавали књиге и тако били тиха, непримјетна мотивација каснијег књижевног ангажмана Милована Анђелића.


 
-Почео сам писати прије пет или шест година. Тако је настао први роман. Планирао сам да то буде први дио трилогије али сам на крају одлучио да се моја прича исприча у два романа. Главни лик моје приче је један обичан балкански човјек Рајко, човјек пун осјећаја, љубави, који у једном моменту живота, због свог карактера долази у сукоб са самим собом. Морам истаћи да су судбине ликова у ове двије књиге реалне судбине само сам им дао посебна имена", рекао је аутор вечерас промовисаног романа, Милован Анђелић.
 
Роман "Противник судбине" своју прву промоцију је имао у Београду гдје је публика топло поздравлила књижевни напор Анђелића. Упоредо са промовисањем написаног он не престаје писати. У току је рад на још једном роману и збирци поезије.
 
(Семберија инфо)