Одржано предавање “Информисан родитељ, заштићено дијете” :: Semberija INFO ::

 

Одржано предавање “Информисан родитељ, заштићено дијете”


У Бијељини је вечерас одржано предавање “Информисан родитељ, заштићено дијете“, у организацији Народне библиотеке „Филип Вишњић“ и Техничке школе “Михајло Пупин”.
 
Предавање су одржали ученици ИИ5 разреда - техничар друмског саобраћаја Техничке школе са њиховом професорицом ментором Марјаном Ђорђић.
 
Циљ предавања, које је одржано у Народној библиотеци ,,Филип Вишњић, је подизање свијести о неопходности обезбјеђивања сигурности и заштите дјеце у саобраћају кроз правилну употребу сигурносне сједалице.


 
Међу циљевима предавања су укључивање и свих релевантних друштвених чинилаца који располажу потребним информацијама да се доприносе детаљнијем информисању свих заинтересованих.
 
У школској 2022/2023 години у ЈУ Техничка школа „Михајло Пупин“ у Бијељини по други пут реализује се Пројекат седмица у периоду од 01.06. до 14.06.2023. године.
 
Током ове двије недјеље ученици и наставници реализују низ активности с циљем јачања исхода из појединих предмета и промоције знања и практичних вјештина.


 
Ученици ИИ5 разреда, техничар друмског саобраћаја, у оквиру пројекат седмице заједно са својим професором ментором Марјаном Ђорђић раде на теми „Информисан родитељ, заштићено дијете“.
 
На предавању су се чула искуства присутних, а све са циљем да се заједно с представницима институција одреде даљи правци дјеловања у области безбједности дјеце у возилу са акцентом на креирању модела превенције.

(Семберија инфо)