ЗБОРНИК РАДОВА ЖЕНА ВЈЕРНИЦА СЈЕВЕРОИСТОЧНЕ БИХ: Представљена књига „Надахнуте (Све) Миром“ :: Semberija INFO ::

 

ЗБОРНИК РАДОВА ЖЕНА ВЈЕРНИЦА СЈЕВЕРОИСТОЧНЕ БИХ: Представљена књига „Надахнуте (Све) Миром“


У бијељинском Центру за културу вечерас је промовисан Зборник радова жена вјерница сјевероисточне БиХ под називом „Надахнуте (Све) Миром“. У питању је књига – зборник у којем је представљено 50 жена, које се аматерски баве умјетношћу, од којих су три чланице Удружења ликовних умјетника „Свети Лука“ из Бијељине.



У зборнику су представљене сликарке, пјесникиње…, њихови најбољи радови и биографије. У питању су умјетнице из реда три најбројнија народа у БиХ, а, како су и саме истакле на промоцији, управо овакви пројекти су начин за међусобно поштовање, дружење и ширење љубави, без обзира на националну припадност.



„Зборник је настао као производ креативног рада жена вјерница, а подржан је од стране УНДП-а, истакла је вечерашња модераторица у Бијељини и сликарка Вања Манојловић, која је представљена у зборнику.

Окупљеним на промоцији обратиле су се Ернада Авдибеговић и Сања Хајдуков, које су објасниле како је дошло до идеје о овом зборнику, уз велику захвалност УНДП-у који је финансирао издавање зборника.

Ернада Авдибеговић изјавила је зборник настао заједничким радом жена вјерница сјевороисточне БиХ, а у оквиру „Дијалога за будућност за промовисање разноликости и културе у БиХ“.

Семберија ИНФО - Текст и фото: З. Кусмук