МУЗЕЈ СЕМБЕРИЈЕ: ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА ИКОНА „ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ“ :: Semberija INFO ::

 

МУЗЕЈ СЕМБЕРИЈЕ: ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА ИКОНА „ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ“


Извор: Семберија инфо / О. Стјепановић

У Бијељини је вечерас отворена продајна хуманитарна изложба икона под називом „Да се не заборави“ ауторке Андрее Симић, поводом 20 година од мартовског погрома на Косову и Метохији. Сав приход од продаје икона биће дониран Хуманитарној организацији „Срби за Србе“ за помоћ угроженима породицама на Космету.



Поред Андрее Симић, иконе су, по благослову Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија, изложили и иконописци Умјетничке школе „Одигитрија“ и Академије за умјетност и консервацију СПЦ. Изложено је 35 икона, од којих је 20 урадила Андреа Симић, која је и организатор акције.



- Ми смо и 2010. године организоали изложбу „Да се не заборави“ и за мене лично, то је била једна од најљепших изложби, јер је имала додатни значај. С обзиром да је 20 година од мартовског погрома на Косову и Метохији, ми смо одлучили да организујемо продајну изложбу, како бисмо и новчано помогли социјално угроженим Србима на Косову и Метохији“, рекла је Симићева.

​Из хуманитарне организације „Срби за Србе“ Срђан Маринковић је нагласио да на овај начин желе да помогну српски народ на Косову и Метохији.
- Сав новац ћемо усмјерити огранку „Срби за Србе“, а они ће га упутити српском народу на Косову и Метохији“, рекао је Маринковић.