Награђени роман “Послије забаве” вечерас представљен у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Награђени роман “Послије забаве” вечерас представљен у Бијељини


Добитник НИН-ове награде Стево Грабовац, представио је вечерас бијељинској публици свој награђени роман "Послије забаве".  Ријеч је о првом роману из Републике Српске овјенчаним овим угледним признањем. 



Главни мотив у роману је злочин над ромском дјецом у околини Брода, током рата у БиХ деведесетих, који није имао везе са ратним дејствима, за који се знало, али није било истраге. Грабовац каже да је то једна од централних тема око које се врте све остале теме, али је роман уједно  и прича о пријатељству, као  и одрастању.

-Роман гравитира око теме једног ужасног, монструозног злочина али се више бави  животима људи  који су посредно или непосредно повезани са тим.То је истовремено прича о породици, односу са оцем, на неки начин прича о одрастању  и пријатељству.То је нека моја лична прича,односно мој однос према том страшном злочину”,истакао је Грабовац.



Грабовац је рођен у Славонском Броду, а живи и ради у Бањалуци. Објавио је збирку пјесама "Станица непостојећих возова", а његов први роман "Мулат албино комарац" (2019. година) био је у најужем избору за НИН-ову награду.

(Семберија инфо)