СЛАВИША И ЂОРЂЕ ПЕРИЋ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ ГРАЦА (Аустрија) :: Semberija INFO ::

 

СЛАВИША И ЂОРЂЕ ПЕРИЋ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ ГРАЦА (Аустрија)



Поводом недавно одржаног 8."Аккордеонфеста", градоначелница Града Грац уприличила је пријем за професора Славишу Перића и младог виртуоза Ђорђа Перића. 

Градоначелница, госпођа Елке Кахр, изразила је своју захвалност професору Перићу за организацију сада већ традиционалног 8."Аккордеон" феста, те афирмацију и промоцију академске хармонике у Аустрији.



Такође, упутила је честитке младом виртуозу, тринаестогодишњем Ђорђу Перићу из Бијељине на постигнутим резултатима и промоцији правих вриједности, те  пожељела срећу у наставку концертних активности.



Професор Славиша Перић рекао је : "Захваљујем се на континуираној подршци градоначелници града Граз. 
Овогодишњи фестивал окупио је учеснике из: Аустрије, Словачке, Италије, Њемачке, Хрватске, Словеније, Србије и Босне и Херцеговине. Учинићемо све да у наредном периоду фестивалске активности буду још садржајније, са тенденцијом да "Аккордеонфест" постане један од најзначајнијих фестивала у Европи. Такође, приликом састанка разматране су могућности кандидатуре и организације Свјетског купа хармонике у Гразу, граду који носи епитет европске престонице културе."