УДРУЖЕЊЕ ЛИКОВНИХ УМЈЕТНИКА “СВЕТИ ЛУКА”; 21 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ЛИКОВНИХ УМЈЕТНИКА “СВЕТИ ЛУКА”; 21 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА



  Извор: Семберија инфо / О. Стјепановић

Удружење ликовних умјетника “Свети Лука” ове године обиљежава 21 годину постојања и преданог рада. Од оснивања, 2002. године, Удружење је умјетничким радом, бојама и кистовима крчило пут у културном животу Бијељине, а данас су ослонац брјним ликовним умјетницима и значајан организатор културног живота Града Бијељина. Предсједник Удружења Панто Пантић истакао је да је ово традиционална децембарска изложба.



- На овој продајној изложби која ће трајати до 16. децембра, представља се 26 умјетника са 55 радова рађених различитим техникама”, рекао је Пантић и изразио задовољство и захвалност што су од Градске управе добили нове просторије за рад. Удружење окупља око 45 чланова који се професионални или из хобија баве ликовним стваралаштвом.



Једна од нових чланица Удружења је и Дара Чурчић која се бави пирографијом.
- Самоука сам и свидјела ми се пирографија, јер је веома специфична техника паљење по дрвету. За сада сам једини члан Удружења који се бави овом занимљивом техником, а надам се да ћу у Удружењу научити и друге технике”, рекла је Чурчићева.

Изложбу и 21 годину постојања и рада, у име градоначелника Лубише Петровића поздравио је и похвалио члан кабинета Филип Божић, изражавајући наду да ће у перспективи, Удружење ликовних умјетника “Свети Лука” добити још бољи простор за рад.

Изложбу је свечано отворио предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић истичући да је задовољство присуствовати оваквом догађају у граду.



- Честитам вам 21 годину годину постојања и рада, а Скупштина и Град Бијељина ће увијек бити уз вас”, рекао је Ђурђевић. За музички дио програма поводом отварања изложбе, био је задужен Хор “Србадија”.