ПРЕДСТАВЉЕНА ЗБИРКА ПОЕЗИЈЕ УЧЕНИЦЕ ДЕВЕТОГ РАЗРЕДА - Родољубље као основни мотив :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТАВЉЕНА ЗБИРКА ПОЕЗИЈЕ УЧЕНИЦЕ ДЕВЕТОГ РАЗРЕДА - Родољубље као основни мотив


Foto: Semberija info
У Народној библиотеци „Филип Вишњић“ вечерас је било живо. Пред препуном великом салом библиотеке, ученица деветог разреда Основне школе „Свети Сава“, Јана Чичарова представила је публици свој књижевни првјенац – збирку поезије под називом „Небо обећава“.



-Збирка пјесама „Небо обећава“ садржи 42 пјесме, духовног и родољубивог карактера. Инспирацију за писање сам налазила у прошлости своје породице, која је заслужила да остане упамћена кроз стихове мојих пјесама. Пјесме сакупљене међу корицама ове књиге писала сам током посљедњих дванаест мјесеци. Пишем и прозу за коју се надам да ће ускоро, попут вечерас пјесама, бити уоквирена у једну лијепу књигу“, изјавила је Јана Чичарова захваливши се управи Народне библиотеке „Филип Вишњић“ на великој подршци у процесу издавања збирке.

Према ријечима Жељке Живић, Јанине наставнице српског језика и књижевности, „Небо обећава“ је збирка озбиљне поезије.



-Ми одрасли често не разумијемо дјецу, не придајемо пажњу чињеници колико дјеца могу озбиљно да сагледавају свијет око себе. Јанина збирка поезије је нешто потпуно другачије у односу на све што подразумијевамо под појмом поезије за дјецу или дјечије поезије. Јана размишља јако зрело. Она пјева о својим прецима, она размишља о родољубљу, о својој породици, о свим оним исконским вриједностима којих данас, нажалост, све мање имамо прилику видјети у нашој стварности“, рекла је Жељка Живић, Јанина наставница и рецензент њене збирке поезије.

(Семберија инфо)