"Барби" зарадила милијарду долара и ушла у историју :: Semberija INFO ::

 

"Барби" зарадила милијарду долара и ушла у историју


Фото - Танјуг / АП

На питање од милијарду долара, филм "Барби" одговорио је са "да".

Непуне три недјеље од почетка приказивања, блокбастер сценаристкиње и редитељке Грете Гервиг зарадио је невјероватних 1,03 милијарде долара на свјетским благајнама, према званичним процјенама компаније "Ворнер Брос".

У историји Холивуда до сада је 28 мушкараца редитеља зарадило милијарду долара од филма, али и једна жена – Грета Гервиг. Како наводе у компанији "Ворнер Брос", филм "Барби" који је режирала Гервигова по сценарију који је написала са својим партнером Ноом Баумбахом, овог викенда зарадио је милијарду долара од продаје карата на свјетским благајнама.

"У овој игри сам већ 30 година и феномен Барби и Барбенхајмера је без преседана и непредвидив", рекао је Пол Дергарабедијан, виши медијски аналитичар "Комскора" (Цомсцор), преноси РТС.

Дергарабедијан наглашава да је свега педесетак филмова у историји достигло је границу од милијарду долара.

"Маркетиншка кампања филма била је први наговјештај да ће Барби бити успешна на благајнама. Кампања за филм покренула је ланац догађаја који су довели до тога да је ријеч 'Барбенхајмер' додата популарном лексикону захваљујући заједничком датуму изласка са 'Опенхајмером', и тада смо сви знали да је ово нешто посебно. Већ послије првог викенда приказивања филма у биоскопима, знали смо да ће филм достићи глобални рекорд у биоскопима", истакао је Пол Дергарабедијан.

Марго Роби је у једном од интервјуа истакла да је филм морао да се сними и да је имала добар предосјећај за овакав успјех.

"Барби" је дистрибуирала компанија "Ворнер Брос", која је у власништву Си-Ен-Ен-ове матичне компаније "Ворнер Брос Дискавери".

Његов глобални успјех подстакнут је продајом на благајнама на неким од највећих свјетских филмских тржишта, укључујући Уједињено Краљевство, Мексико и Аустралију. Филм је био издање број 1 на овим тржиштима сваког викенда од његовог објављивања, подаци су сајта који прати зараде на бископским благајнама "Боx Оффице Мојо".

"Барби" се такође добро показала у Кини, другом највећем тржишту у свијету, које је било изоловано у неколико посљедњих година.


Независне новине