ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ “СЕМБЕРИЈА”: ЗАТВОРЕНА “ОТВОРЕНА СЦЕНА” :: Semberija INFO ::

 

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ “СЕМБЕРИЈА”: ЗАТВОРЕНА “ОТВОРЕНА СЦЕНА”


Вишедневна културна манифестација "Отворена сцена 2023" завршена је вечерас музичком вечери пјесама Силване Арменулић и Томе Здравковића.

Подсјећамо да је манифестација почела 3. јула, а грађанима су могли уживати у многобројним концертима, позоришним представама, наступима културно-умјетничких друштава, плесних клубова, као и ликовној изложби која је отворена до 17. августа у Галерији Центра за културу, који је и организовао манифестацију.

Највећи број догађаја  одржан је на платоу Центра за културу и у шетачкој зони у Улици патријарха Павла. За свечано отварање био је организован концерт Оркестра хармоника „Аццордион орцхестра ин мусиц“ из Словеније, а публика је имала прилику да ужива и у наступима Тамбурашког оркестра „Тајна“ из Руме, затим Плесног  клуба „101“, наступу Милана Стојчиновића, али и наступима малишана из Вртића „Чика Јова Змај“, те Позориштанца „Маслачак“.



Наступали су и  „Синиша и другари“,Основна музичка школа „Корнелије Станковић“,Ансамбл „Стара прича“, а организовано је и вече фолклора (КУД „Плетеница“, КУД „Дворови“, КУД „Лазарица“ Батковић и Етно група „Искра“ из Хртковаца). Публици се представио и Бенд „Неуништиви“ из Шида,  Плесни студио „МегаДанце“, те „Кардио“ бенд, затим  Жељко Ђмура и Мира Медан, Бенд „Лавиринт“,  Плесни студио „Олена“ и „Петропавловски појци“. Током манифестације био је и Биоскоп на отвореном, односно, на крову Центра за културу „Семберија“.

(Семберија инфо)