“Електрични оргазам” објавио концертни албум из Загреба :: Semberija INFO ::

 

“Електрични оргазам” објавио концертни албум из Загреба


БЕОГРАД - Култни београдски састав “Електрични оргазам” објавио је живи албум “Ен Виво ла Фабрица” са концерта одржаног у загребачком клубу “Творница” поводом 40 година албума “Лишће прекрива Лисабон”.

Албум доноси пјесме “Пођимо”, “Алабама”, “Сам”, “Африка”, “Лептир” и “Доколица”, као и хитове “Златни папагај”, “Конобар”, “Игра рокенрол цела Југославија”, “Не постојим” и друге. Албум је забиљежио прошлогодишњу свирку у “Творници” Гојковића, клавијатуристе Љубе Ђукића, басисте Зорана Радомировића Швабе, гитаристе Бранислава Петровића Банане и бубњара Благоја Недељковића Пачета. Гитариста и пјевач Срђан Гојковић Гиле каже да је Загреб уз Београд био један од два кључна града у пробоју бенда на почетку каријере.

- Драго нам је да смо након толико година снимили лајв албум у Загребу, који је увијек био битан град за “Електрични оргазам”. Први концерт бенда био је у Београду, а већ други у Загребу, у тадашњем “Лапидарију”, што довољно говори о томе колико нам је овај град близак - навео је Гојковић. “Електрични оргазам” је свој чувени концертни албум “Браћо и сестре” (1987) снимио у загребачком клубу “Кулушић”, који се, истиче Гојковић, налазио с друге стране парка, свега неколико минута хода од “Творнице”. Гојковић је додао да је састав у “Творници” нагласак ставио на пјесме са албума “Лишће прекрива Лисабон” (1982).


Глас Српске