СЛАВА ХРАМА СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У ТРЊАЦИМА :: Semberija INFO ::

 

СЛАВА ХРАМА СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У ТРЊАЦИМА



 Уз присуство великог броја вјерника, данас је свечано прослављена слава  храма Светог пророка Илије у Трњацима.

Слава је обиљежена Светом литургијом, избором кума, литијом и опходом око храма, те ломјењем славског колача. Кум данашње славе био је Жељко Јовић из Трњака са породицом.



Парох парохије Међашанско-трњачанске Младен Пантић, казао је да је  данас прослављена 24 по реду крсна слава храма Светог пророка Илије у Трњацима, који је грађен од 1999. до 2003. године, те истакао и да се и у току изградње храма слава прослављала.



- Данас смо се окупили око светога храма који је посвећен Светом пророку Илији да заблагодаримо Господу Богу на свим добрима које нам даје.  Ово је прилика се састанемо у међусобној хришћанској љубави, да замолимо благога Господа за наше здравље, као и за здравље нашег православног хришћанског рода, наше дјечице и потомства, данашњих кумова Жељка и Сока Јовић, као и њихове дјечице, некадашњих и будућих кумова, те свих парохијана“, поручио је парох Пантић и додао да су након четири и по године подигли светосавско парохијски дом захваљујући добротворима, Градској управи Града Бијељина и захваљујући анонимним приложницима и донаторима који су дали преко 40.000 конвертибилних марака да се не зна њихово име. Према његовим ријечима стигли су до средње фазе изградње, те да још увијек нису створени услови за живот у њему, али да су створени услови за кориштење црквене сале.


 
Бобан Јовичевић, члан црквеног одбора Трњаци, подсјетио је  да Свети пророк Илија  кога данас прославља Српска православна црква и њени вјерници веома поштован светитељ у српском народу и цјелокупном православљу као строг и непоколебљив проповједник хришћанских вриједности.



- Незахвална су времена, у којима наш народ тешко живи и зато је неопходно духовни мир тражити у молитвама и вјери у Бога. Парохијанима и свим људима добре воље желим срећан празник и да га прославе у здрављу, срећи и весељу“, истакао је Јовичевић.
 

Семберија инфо