У Бијељини почела културна манифестација “Отворена сцена” :: Semberija INFO ::

 

У Бијељини почела културна манифестација “Отворена сцена”



Културна манифестација “Отворена сцена” отворена је концертом словеначког Оркестра хармонике “Accordion orchestra in music”.

У питању је веома успјешни оркестар који наступа широм свијета, а највише на културним манифестацијама. Синоћ су први пут наступили у Бијељини, а већ су наступали у Угљевику.

“Веома ми је драго што сам у Бијељини. И увијек се радо враћам. Оркестар је синоћ наступао први пут и надам се да су Бијељинци одушевљени концертом”, изјавила је за “Семберија инфо” Микела Уршић, директорица словеначког оркестра који постоји пет година. 

Према њеним ријечима, у оркестру је половина чланова из Словеније и Италије, обзиром да чланови из Словеније живе у Сежани, у близини границе са Италијом. 

“У оркестру има мојих ученика који су завршили нижу музичку школу, имамо двије виолинисткиње”, истакла је Микела Уршић, која ради на Конзерваторијуму у Торину. 



Бијељинци су синоћ имали прилику да чују композиције Баха, Вивалдија…

Манифестација “Отворена сцена” трајаће до 4. августа, у оквиру чега је планиран већи број културних догађаја, између осталог концерти, наступ Плесног клуба “101” из Бијељина, вече фолклора и друге.

Организатор “Отворене сцене” је бијељински Центар за културу.


Семберија инфо