РСС прославила крсну славу: Видовдан нас испуњава поносом, али и обавезом :: Semberija INFO ::

 

РСС прославила крсну славу: Видовдан нас испуњава поносом, али и обавезом


Републичка странка Српске /РСС/ обиљежила је у Бијељини крсну славу – Видовдан, а лидер РСС Славенко Ристић поручио је овом приликом да је 28. јун прилика да се присјетимо великих српских страдања, али и подвига које су Срби учинили током историје.


 
Ристић је захвалио многобројним гостима који су данас присуствовали свечаности ломљења славског колача у Етно-селу „Станишићи“ на континуираној подршци коју пружају РСС и њеном раду.


 
- Ово није тренутак за политичке говоре, него дан када се клањамо кнезу Лазару и Косовској бици, када славимо борбу за слободу и отпор туђину, и стварање нашег националног бића. Данас прослављамо другу по реду крсну славу РСС и могу да кажем да сам и ја, и сви чланови предсједништва РСС богати људи. Богати – јер имамо оволико пријатеља који су уз нас – поручио је Ристић.


 
Он је истакао да РСС има два главна политичка циља – да не дозволи да друштво воде људи недостојни заједнице у којој живе, те да пружи прилику бољима од себе да развијају Републику Српску.


 
Кум овогодишње славе био је познати кошаркаш и тренер Ведран Боровчанин из Бијељине, који је истакао да му је част што је присуствовао чину ломљења крсног колача.


 
Ристић је овом приликом уручио захвалницу Боровчанину, али и успјешној каратисткињи и репрезентативки Србије Сари Калајџић, као и фудбалеру КМФ „Радник“ Стефану Ракићу, представнику клуба који је постигао историјски успјех – освојио Првенство БиХ и ушао у Лигу шампиона.


 
Обиљежавању крсне славе Републичке странке Српске – Видовдана, присуствовао је велики број чланова РСС, симпатизера, представника политичких партија из Семберије, директора јавних предузећа, културно-умјетничких установа и других колектива из Бијељине и Српске.


 
Републичка странка Српске основана је 2021. године у Бијељини и од тада је незаобилазан политички фактор у Семберији. У локалном парламенту има три одборника, а лидер странке Славенко Ристић изабран је на претходним општим изборима за посланика у Народној скупштини Републике Српске.