Одржана свечана академија „У сусрет Видовдану“ и додјељене награде ученицима генерације 2022/2023. године :: Semberija INFO ::

 

Одржана свечана академија „У сусрет Видовдану“ и додјељене награде ученицима генерације 2022/2023. године


Вечерас је у Епархијском културном центру Епархије зворничко – тузланске у Бијељини уприличена свечана академија „У сусрет Видовдану“ у организацији Градског одбора СПКД „Просвјета“ Бијељина и Епархије зворничко – тузланске. Овом приликом додјељене су и награде ученицима генерације 2022 / 2023. године основних и средњих школа са подручја града Бијељина.



Славиша Микић, предсједник Градског одбора СПКД „Просвета“ Бијељина, истакао је да Видовдан један од најпоштованијих српских празника, те да се овај празник према његовим ријечима може схватити као један прозор кроз који се може гледати у будућност.



- Гледајући у будућност ми видимо ову дивну дјецу која су остварила дивне резултате и одличан успјех. Имамо укупно 18 ученика генерације, шест нам долази из средњих школа са простора града Бијељина, а 12 ученика из основних школа. Сви они су вечерас награђени и истакнуто је њихово предалаштво, рад, као и вриједност. У њих се уздамо и они ће нас водити у будућност“, истакао је Микић и додао да су за ученике генерација припремљене пригодне награде које су обезбиједили Епархија зворничко – тузланска, компанија „Мтел“ и СПКД „Просвјета“ да би их према његовим ријечима достојанствено испратили у наредни ниво њиховог школовања.

Марија Крстић, ученица генерације Основне школе „Јован Дучић“ Бијељина, истакла је да да јој је велика част вечерас се наћи  међу најбољим ученицима основних и средњих школа са подручја града Бијељина, те да је према њеним ријечима ово доказ њиховог труда и рада.



-Свака генерација има своје задатке које мора да испуни. Сматрам да ова генерација прије свега има дар да ради, да се труди и да постиже успјехе, како би омогућила себи, а тако и другима бољи живот“, нагласила је Крстићева.

Младен Петрић, ученик генерације Основне школе „Стеван Немања“ Горњи Драгаљевац, рекао је да је диван осјећај када зна да је његов успјех и труд признат од стране друштва, те да је уписао Техничку школу „Михајло Пупин“ Бијељина, смјер техничар рачунарства.

Јована Стевановић, ученица генерације Економске школе Бијељина, казала је да су њени планови за будућност упис на студије криминалистике или форензике у Словенији, те истакла да се у тим занимањима највише пронашла.



У културно – умјетничком програму учествовали су Тијана Криваја, сопран,  Софија Ковачевић, клавирска пратња и драмско-рецитаторска секција „Просвјета“.

(Семберија инфо)