Свечаном академијом обиљежено 70 година рада Основне школе „Јован Дучић“ Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Свечаном академијом обиљежено 70 година рада Основне школе „Јован Дучић“ Бијељина


Foto: Semberija info
У препуној сали Центра за културу „Семберија“ Бијељина вечерас је свечаном академијом обиљежено 70 година рада Основне школе „Јован Дучић“ Бијељина.



За све присутне ученици школе са својим учитељима и наставницима припремили су пригодан културно – умјетнички програм,  а такође вечерас су додјељена признања најбољим ученицима, као и њиховим наставницима.



-Веома сам пресрећна што сам баш ја директорка школе када она прославља свој јубилеј. Наша школа, поред централне школе има још двије подручне школе у Патковачи и Пучилама и  броји преко 1.000 ученика. Веома ми је драго што је сала вечерас била пуна и надам се да смо испунили сва очекивања“, истакла је Бранка Мишић, директорка Основне школе „Јован Дучић“ Бијељина и додала да ће у току ове године започети радове на реконстукцији крова школе за шта су им обећана средства у износу од 200.000 конвертибилних марака.



Зорица Бурић, наставница српског језика у ОШ „Јован Дучић“ Бијељина истакла је да ОШ „Јован Дучић“ Бијељина носи име највећег и најљепшег пјесника српске културе који је један дио живота провео у Бијељини као учитељ и који је волио једну црнооку Магдалену.



-Данас је један диван дан и тренутак да се окупе бивши и садашњи радници, али и да дођу будући школарци да виде шта ми то и како радимо. Важно је да укажемо на значај школе која је увијек била и јесте мјесто гдје стасају неке нове генерације, гдје одрастају честити и добри људи. Трудимо се да када изађу из наших школских клупа буду управо такви“, нагласила је Бурићева.





(Семберија инфо)