БЕОГРАД - МУЗИЧКИ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ ИНДЕКСИ (INDEXI) ДОБИО НАГРАДУ СТРУЧНОГ ЖИРИЈА :: Semberija INFO ::

 

БЕОГРАД - МУЗИЧКИ ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ ИНДЕКСИ (INDEXI) ДОБИО НАГРАДУ СТРУЧНОГ ЖИРИЈА


На петом Фестивалу музичког документарног филма „Dok'n'Ritam“ који је овог викенда одржан у Београду награду стручног жирија освојио је музички документарни филм „Indexi“  који је рађен у продукцији БХРТ-а, ауторског двојца Бојана Хаџиабдића и Зорана Кубуре, из редакције Документарног програма БХТ1.



Стручни жири, у саставу: Милорад Милинковић, редитељ, Александар С. Јанковић професор историје, филма на ФДУ и Марио Кнезовић, глумац и музичар, фронтмен састава Зостер, оцијенили су да је музички документарни филм „Indexi“ ( БИХ,2020) најбољи поред још седамнаест приказаних документарних филмова.



За ауторе овог докментарца свјетска премијера из Београда, итекако је важан старт за наредне фестивале гдје ће бити приказан документарни филм „Indxi“, поготову због чињенице да је музички документарни филм „Indexi“ добро прихватила публика, те је на истом фестивалу освојио и награду публике. 



"Овај филм, стваран чак три године открива и актуелизује невероватан потенцијал и таленат какав су уметници имали на овим просторима. Људи који су прошли кроз овај бенд и њихово тихо или гласно сведочење је права вредност овог изванредног филма, као омаж времену када је јутро заиста могло да промени све", окарактеризирао је жири у свом елаборирању додјељене награде.

Специјалну награду жирија освојио је документарац "Викторија, 15" Мине Петровић о младој бубњарки из Смедерева.

У години коју је обиљежила Корона пандемија, у тешким околностима, Dok'n'Ritam један је од ријетких фестивала у региону који је одржан уживо.

На петом Dok'n'Ritmu, одржаном под слоганом "Чиста Петица" - промовисане су три музичке књиге.