Дирљив сусрет др Лазића и Бојана Савића са војним ветеранима: Бивши саборци Маузера нису могли сакрити емоције :: Semberija INFO ::

 

Дирљив сусрет др Лазића и Бојана Савића са војним ветеранима: Бивши саборци Маузера нису могли сакрити емоције


У семберском селу Ченгић јуче је организован сусрет ветерана Гарде „Пантери“ са др Микајлом Лазићем, кандидатом СНСД-а за градоначелника Бијељине и Бојаном Савићем, носиоцем одборничке листе.
 
Овај сусрет протекао је у изузетно емотивној и дирљивој атмосфери, а гардисти су, заједно са др Лазићем и Савићем, евоцирали успомене на живот и д‌јела Љубише Савића Маузера, првог командата Гарде „Пантери“.
 
Окупљени ветерани нису могли сакрити емоције приликом обраћања Бојана Савића, сина овог семберског хероја.


 
„Ми смо страшно поносни на све оно што је Љубиша урадио за Српску и Семберију са вама, својим саборцима. Много вас је волио. Кроз своје одрастање сам гледао како отац брине за људе. Док је био жив, увијек је бринуо за свој народ. То ми служи као морални компас кроз живот и све што радим, провлачим кроз филтер „како би Љубиша гледао на то“. Брат и ја смо, у том смислу, од оца наслиједили свету дужност. Када су се прије неколико година интензивирали притисци на Републику Српску, на Србију, на наш народ на Косову и Метохији, сматрао сам да морам да дам свој допринос. Као што у ратним временима војник ништа не пита, него брани своју земљу, тако сматрам да и ја морам да дам свој допринос“, искрен је био Савић.


 
Борци су Савићев говор пропратили громогласним аплаузом, а присутнима се обратио и др Микајло Лазић, који је истакао да му је посебно драго што управо са Маузеровим насљедником иде ка истом циљу, а то је боља и праведнија Бијељина.


 
“Имам 55 година, остварен сам професионално и породично и дошао је тренутак да урадим нешто и ван ординације, за нашу Бијељину и Семберију. Ове године сам се кандидовао за градоначелника да бих подржао младе људе, попут нашег Бојана, који су се удружили и који имају жељу да мијењају будућност на боље. Они заступају концепт који и сам подржавам – доста нам је пођела народа, премало нас је да бисмо се дијелили. Морамо бити сложни и и јединствени, јер смо тада најјачи", рекао је др Лазић.