ВЕЛИКА ПОДРШКА КАНДИДАТИМА ДЕМОС-А НА ТРИБИНИ У БАЛАТУНУ :: Semberija INFO ::

 

ВЕЛИКА ПОДРШКА КАНДИДАТИМА ДЕМОС-А НА ТРИБИНИ У БАЛАТУНУ


На вечерашњој трибини у Мјесној заједници Балатун, чији је организатор био Милан Дакић, носилац листе за Народну Скупштину РС у ИЈ 6, вечерас су се представили кандидати ДЕМОС –а из ИЈ 6 за Народну Скупштину РС и из ИЈ 2 за Парламентарну Скупштину БиХ.



-Вечерас смо у МЗ Балатун, гдје смо дошли да поразговарамо са мјештанима о предстојећим парламентарним изборима и да направимо договор, како заједно и даље да живимо у овим све тежим временима, а да и ми као политичка партија задржимо своје повјерење у МЗ Балатун. ДЕМОС у Балатуну, као и у свакој МЗ има добар резултат и велико повјерење, а ми ћемо кроз наше наредне мандате то повјерење и да вратимо“, истакао је Милан Дакић, носилац листе за Народну Скупштину РС у ИЈ 6 и додао да ДЕМОС, подржава појединачне кандидате Милорада Додика као кандидата за предсједника Републике Српске и Жељку Цвијановић као кандидата за српског члана Предсједништва БиХ.

-Убијеђени смо у њихову побједу, а исто тако смо убијеђени и када је у питању ДЕМОС, без дилеме шест посланика у НС РС и један посланик у Парламенту БиХ“, казао је Дакић.



-ДЕМОС, као политичка партија успјела је представити своје програме и циљеве. Као што смо рекли на почетку кампање, нисмо се бавили другим политичким субјектима, него смо се бавили само нама и нашим програмима и циљевима. Мислим да смо оправдали повјерење гласача, а то ћемо најбоље видјети у недјељу. Очекујемо минимално шест посланика у НС РС и једног посланика у Парламентарној Скупштини БиХ и да дамо допринос у формирању владе и других органа.



Заједно са СНСД-ом очекујемо побједу заједничких кандидата које ми подржавамо, а то су Милорад Додик и Жељка Цвијановић и да заједно са њима формирамо Владу РС“, казао је Чедомир Стојановић, носилац листе у ИЈ 2 за Парламентарну Скупштину Бих и додао да на овој регији очекују добар резултата и да ће испунити циљеве, да ће имати по једног сигурног посланика у НС РС и Парламенту БиХ и да ће имати резултат од 9.500 гласова, а да ће кандидати који буду изабрани знати да штите интересе људи који их бирају, интересе Семберије и цијеле регије.



-Вечерас је велики одзив мојих комшија Балатунаца и то говори да су људи који воде ДЕМОС у Бијељини у великој интеракцији са мјештанима Балатуна. По коментарима мјештана, на вечерашњој трибини највећи је одзив баш Балатунаца, јер су неке веће политичке партије које су овдје биле претходних дана доводиле више својих активиста, него што је било мјештана, а то је све нека наша заслуга. Ми ћемо у наредном периоду, као будући посланици или одборници на локалном нивоу, заступати њихове интересе и иницијативе. Када кажем иницијативе, морам истаћи да сам ја као одборник у Скупштини Града Бијељина иницирао спајање стазе од Балатуна до Трњака, како би наша дјеца и суграђани могли безбједно да се крећу поред магистралног пута, који ће бити оптерећен током изграње ауто – пута. Велики одзив мојих комшија говори да ће ДЕМОС овдје имати одличан резултат, као и у претходном периоду,а ми смо им јако захвални. Са сигурношћу могу рећи да ћемо ми из Бијељине имати једног посланика у НС РС и једног посланика у Парламенту БиХ“, истакао је Бобан Јовичевић, кандидат за посланика у НС РС из ИЈ 6 и овом приликом позвао све мјештане Балатуна да изађу на гласање и да својим кошијама поруче да је ДЕМОС политичка партија која има карактер, јасне циљеве, која подржава њихове иницијативе, али и да подрже њихове заједничке кандидате Милорада Додика и Жељку Цвијановић.



Семберија инфо