СЕМБЕРИЈА УЗ ДОДИКА, ЦВИЈАНОВИЋЕВУ И ДРЖАВОТВОРНИ СНСД :: Semberija INFO ::

 

СЕМБЕРИЈА УЗ ДОДИКА, ЦВИЈАНОВИЋЕВУ И ДРЖАВОТВОРНИ СНСД


Носилац листе СНСД за Народну скупштину из Изборне јединице шест Војин Митровић изјавио је вечерас на трибини у Доњој Чађавици да 2. октобра Бијељина и Семберија сигурно бирају пут мира, јаке, напредне и просперитетне Републике Српске, пут побједе Савеза независних социјалдемократа, Милорада Додика и Жељке Цвијановић.

„Семберија бира људе који су доказани, провјерени, иза којих постоје дјела, а то су Милорад Додик за предсједника Републике и Жељка Цвијановић за члана Предсједништва“, поручио је Митровић.



Митровић је рекао да су Додик и Цвијановићева у сваком тренутку претходних година знали шта треба урадити и како поступати када су биле битне одлуке да се Република Српска и српски народ одбрани од напада из Брисела, Вашингтона и других западних центара.

„Додик и Цвијановићева граде пријатељства, изградили су пријатељство са Русијом, што се показало и недавном посјетом Додика руском предсједнику Владимиру Путину, са Мађарском која је члан ЕУ, са Кином, Израелом и братском Србијом, која је и овог пута доказала да стоји уз Републику Српску и свој народ“, истакао је Митровић.

Према његовим ријечима, најбољи доказ томе је изградња ауто-пута Београд-Бањалука, на којем Србија финансира дионицу од Раче до Бијељине, изградњу моста преко ријеке Саве и граничног прелаза, који ће у наредне двије године спојити Српску са мајком Србијом.

„Ови други само обећавају, иза њих нема дјела и народ Семберије их неће подржати, јер народ Семберије гласа за Републику Српску, за Додика и Цвијановићеву“, закључио је Митровић.

За политичаре из другог блока Митровић је рекао да су спреми Републику Српску да продају за зелене доларе, оне исте доларе који су кориштени приликом бомбардовања Републике Српске 1995. године и Србије 1999. године.

Носилац листе СНСД за Представнички дом Парламентарне скупштине из Изборне јединице два Недељко Ћорић рекао је на трибини да власт коју води ова странка ради и изграђује Републику Српску и сигурно неће дозволити да је други разграђују, без обзира ко пружао подршку кандидатима опозиције у њиховим подвалама.



„Република Српска је сваким даном све јача и независнија у свом функционисању, не зависи од било чијег притиска, јер има капацитет да у свако вријеме и на сваку ситуацију одговори на адекватан начин“, истакао је Ћорић.

Он је рекао да на основу претходног рада СНСД на изборима 2. октобра очекује да ће добити велико повјерење грађана и да је то повјерење сваким даном све веће и у Семберији.

„Семберија ће сигурно бити једно од великих изненађења ових избора, свакодневно овдје расте подршка нашим кандидатима Додику и Цвијановићевој“, закључио је Ћорић.
 
Кандидат СНСД за Представнички дом Парламентарне скупштине из Изборне јединице два Данијела Ђукин  рекла је на трибини да градоначелник Бијељине из СДС-а кажњава грађане својим нерадом, најављујући да ће грађани 2. октобра казнити њега и све који нису испунили обећања.


 
Она је навела низ примјера да градоначелник није испоштовао одлуке скупштинске већине, коју предводи СНСД, као што је издвајање 50.000 КМ за реконструкцију Дома културе у Доњој Чађавици, или 20.000 КМ за реконструкцију Парохијског дома, које су исплаћене мјесецима касније и изгубиле су првобитну вриједност.  

Кандидат на листи СНСД за Народну Скупштину из Изборне јединце шест Бранка Марковић Савчић позвала је суграђане да 2. октобра бирају паметно, наводећи да је Српска изложена притисцима и опасностима зарад унитаризације БиХ.



Савчићева је истакла да је била члан СДС, који је посљедњих година напустио патриотску опцију. Након што је Општински одбор СДС из Бијељине затражио враћање на патриотски пут и успостављање јединства са СНСД на пројектима одбране Српске и градње Семберије, скоро сви су искључени из странке.

Данас је СДС Семберије, који чине чланови СДС који су током рата у БиХ обранили Српску и Семберију, уз странке које се боре за Републику Српску и њене интересе, за бржи развој Семберије и Бијељине.

Према њеним ријечима, важно је да државотворни СНСД, Додик и Цвијановићева на изборима добију глас као потврду да је и народ уз њих у заштити Републике Српске.