Чедомир Стојановић, носилац листе ДЕМОС-а у ИЈ 2 за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ: Предстоји нам побједничка битка :: Semberija INFO ::

 

Чедомир Стојановић, носилац листе ДЕМОС-а у ИЈ 2 за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ: Предстоји нам побједничка битка


Српским посланицима у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, након општих избора, предстоји дивовска борба у којој је неопходно сачувати надлежности Републике Српске и покушати вратити оно што је у претходном периоду изгубљено. Геополитички односи сложенији су него икад, због чега српски представници у Сарајеву имају одговоран задатак. Јасно је да постоје настојања из Сарајева да се концепт досадашње организације БиХ прекомпонује, како би се БиХ претворила у грађанску државу, што би полако, али више него сигурно водило ка нестанку Републике Српске.

Према Дејтону, ми у Српској имамо своју територију, језик, културу и институције. То је оно од чега ДЕМОС сигурно неће одустати.


Поред очувања националних интереса у заједничким органима, наш циљ је и оснажити економски амбијент, створити услове за нове инвестиције. У том правцу, већ смо реализовали неколоко изузетно важних пројеката који су оживјели бројне крајеве Српске и желимо снажно наставити у том правцу. За то нам је, прије свега, потребна политичка стабилност.

За ДЕМОС су ово први парламентарни избори. На претходним локалним, остварили смо изузетно добар резултат и добили велику подршку грађана, а сада очекујемо још бољи резултат. Сигуран сам да су сви препознали наш рад, наше идеје и нашу константну борбу усмјерену, прије свега, ка животу и проблемима обичног човјека, а онда, наравно, и ка очувању наше домовине која је крвљу стечена, Републике Српске.