ИСТАКНУТИ КОМАНДАНТИ ПОДРЖАЛИ ДОДИКА И ЦВИЈАНОВИЋЕВУ – ГЛАСАЊЕМ СЕ БРАНИ СРПСКА :: Semberija INFO ::

 

ИСТАКНУТИ КОМАНДАНТИ ПОДРЖАЛИ ДОДИКА И ЦВИЈАНОВИЋЕВУ – ГЛАСАЊЕМ СЕ БРАНИ СРПСКА


Oловка и глас другог октобра имају такву снагу за одбрану Републике Српске какву је имало оружје за њено стварање и одбрану током рата, истакнуто је на састанку ратних ветерана Војске Републике Српске са Милорадом Додиком и Жељком Цвијановић одржаном за Дан града у Бијељини.
 
Припадници команди корпуса, команданти бригада, пукова, одреда и батаљона, командири специјалних и интервентних јединица ВРС и МУП-а Републике Српске рекли су након састанка да су потпуно свјесни историјског тренутка за Српску и да ће, иако неки од њих нису гласали задњих десетак година, сада изаћи на изборе, дати своју подршку Додику и Цвијановићевој и гласати за патриотске снаге.


 
„Ово су команданти наших најбољих јединица, које су створиле Републику Српску и  данас је важно да се разумије да се сва борба своди на изборе и оловку, на подршку јаким институцијама Републике Српске. Ови људи су показали да апсолутно разумију о чему се ради и да са друге стране имамо стране поданике који желе да овладају нашим институцијама“ истакао је Милорад Додик након састанка са ветеранима Отаџбинског рата.
 
Он је , током разговора, нагласио и да опозицију Републици Српској чине и њом управљају медији из Бијељине у првом реду БН телевизија која води кампању за кандидате који би могли урушити Српску изнутра.
 
„Жеља неких центара је да овладају нашим институцијама уз помоћ медија овдје, из Бијељине, прије свега БН телевизије, која је логистичка подршка за те стране операције на подручју Републике Српске. То је нешто што ови људи, наши борци препознају. Република Српска се данас брани одсудно и са свим расположивим средствима и то ћемо и урадити“ рекао је Додик.


 
Командант посебних јединица полиције Републике Српске Саво Цвјетиновић истакао да су се борци окупили свјесни значаја октобарских избора.

„Било је избора у БиХ  и Републици Српској, у овом периоду од 1996. године али никад, чини ми се, нису били овако важни. Људи који размишљају о Републици Српској и резултатима свога ратовања, који нису излазили на изборе од 2008. године, рекли су да ће овај пут изаћи на изборе из осјећаја угрожености Републике Српске, али и због отворених изјава опозиције или скривене подршке на западноевропских НАТО држава, оних који не гаје пријатељске односе ни према Републици Српској ни према српском народу,“ казао је Цвјетиновић.
 
Појаснио је и да су састанак иницирали појединци који су процијенили да је угрожено оно за шта су се борили,  и због тога ријешили да се поново укључе у одбрану Српске. 
 
„Овдје су  данас били представници корпуса, команданти бригада, батаљона, командири интервентних јединица, истакнути борци  и представници бораца не само са регије Мајевице и Семберије, него и сарајевско – романијског ратишта, који су дошли у Бијељину и сада живе овдје, јер су истјерани са својих огњишта“ нагласио је Цвјетиновић.
 
Представници Удружења ветерана „Гарда Пантери“ из Бијељине подијелили су новинарима саопштење у којем се каже да су „дрске пријетње и безобразни напади на Републику Српску, од стране неких западних центара моћи, који су нашли савезнике у нашим појединим домаћим политичарима, заједно са бригом за опстанак Републике Српске окупили све гардисте и борце као никада до сада од настанка Републике Српске“. 
 
У саопштењу су поновили и обећање да су „на располагању свом народу“, и позвали „саборце и потомство да буду јединствени, сложни и у истом строју“ и нагласили да дају безрезервну подршку Милораду Додику и Жељки Цвијановић у „даљој политичко-дипломатској борби за одбрану Републике Српске и српског народа.“