ЦВИЈАНОВИЋ: НИСАМ КУКАВИЦА КАО ШАРОВИЋ :: Semberija INFO ::

 

ЦВИЈАНОВИЋ: НИСАМ КУКАВИЦА КАО ШАРОВИЋ


Грађани Бијељине и Семберије знају да ће за Републику Српску бити добро ако имају стабилну и одговорну власт које је одговорна свом народу, а не неким амбасадорима, странцима или другим адресама, поручила је кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић на великом митингу Коалиције странака у Семберији које подржавају њену и кандидатуру Милорада Додика за предсједника Републике Српске.

„Наша адреса је Бијељина и свака друга општина у Републици Српској, јер је наша адреса Република Српска. Широм Српске обишли смо градове и села, разговарали са нашим људима и препознали побједнички дух који је уједно и одговорност за све који ће на овим изборима доћи на важне позиције, за партије које ће обављати важне послове у име наше Републике Српске “ поручила је Цвијановић.


 
Истакла је и да је увјерена у побједу и због тог што није кукавица као Мирко Шаровић, него „иде на сваки мегдан и не плаши се - ни да мисли ни да каже, ни да одбрани Српску“.

„И наравно, Милорад Додик ће бити побједник, јер је он човјек који управља процесима: политичким и економским и разумије политичка кретања. Зато што Милорад Додик зна, може и хоће одбранити Српску и није политичка незналица као Јелена Тривић“ рекла је Цвијановић.
„За политичаре није потребна ароганција какву имају опозициони противкандидати, него поштовање према народу за који се ради,“ рекла је Цвијановић и захвалила се грађанима „ за сво међусобно поштовање у протеклим годинама“.



„Хвала за поштовање које смо имали, јер смо били на истом задатку и заједно радили за Републику Српску. Зато што смо знали да смо сви ми заједно Република Српска која хоће мир и стабилност, која хоће да се гради и да чува своје институције“ нагласила је Цвијановићева.
Она је рекла и да не поштује политичке противнике, јер су толико пута окренули леђа интересима Српске.
,,Знате зашто их не поштујем? Зато што у тим памфлетима које дијеле људима ни на једном мјесту не пише да ће штити и чувати Републику Српску и њене надлежности. А без надлежности нема институција које могу проводити било шта. Институције без надлежности су празне и не могу заштити права грађана и народа“ упозорила је Цвијановић.
Изразила је и захвалност коалиционим партнерима који су, како је рекла, додали снагу јединства захваљујући којој су све ове партије побјеђивале протеклих година.
„Ми смо озбиљни људи и када закорачимо на прву степеници размислимо шта ће нас сачекати на петој. Гледамо и лијево и десно и пратимо шта се дешава у свијету и шта се дешава у БиХ, у нашем окружењу Зато сам рекла да не забијамо главу у пијесак. Креирамо мјере и политике у складу са оним што видимо и разумијемо и нисмо криви што они други то не разумију“ рекла је Цвијановић.
Народу у Српској је потребан мир и стабилност, али не виртуелни и имагинарни свијет који нуди опозиција. Народу треба стварни мир, стварна функционалност институција способних да заштите српски народ и стварна Република Српска којој ће сви бити посвећени. 
Опозиција ће, како је рекла, изгубити ове изборе, јер Српској не требају они бјеже из Народне скупштине када се расправља о важним питањима, бјеже од оног посла за који су изабрани и политичке одговорности, а након тога дођу на телевизију у Бијељину и учествују у програму са Бакиром Изетбеговићем који их због тога хвали.
„Зато ћемо ми овдје окупљени, опет заједно са народом побиједити за нашу Републику Српску“ рекла је Цвијановић увјерена у побједу Коалиције око СНСД, праћена дугим аплаузом окупљених грађана.