Славенко Ристић на отварању „Интерагра 2022“: Производња здраве хране је гарант опстанка и будућности Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

Славенко Ристић на отварању „Интерагра 2022“: Производња здраве хране је гарант опстанка и будућности Републике Српске


Славенко Ристић, кандидат на листи СНСД-а за посланика у НСРС, присуствовао је данас у Бијељини отварању јубиларног 20. Међународног сајма пољопривреде, лова, риболова и екологије „Интерагро 2022“.

- Ова престижна сајамска манифестација показује бројним гостима из Републике Српске, БиХ и региона колика је снага и значај Семберије и Бијељине као привредног и пољопривредног центра. У кризним временима, када свијету недостаје хране, воде и енергије, производња здраве хране у Семберији биће сваког дана све значајнији ресурс и гарант опстанка и будућности Републике Српске – поручио је Ристић након обиласка сајамских штандова.

Ристић је изразио задовољство чињеницом да се на овом сајму појављује све већи број излагача из области ловног и риболовног туризма. 



- Ријеч је о још једном значајном ресурсу Семберије, којег у будућности морамо више користити. Развој туристичких капацитета и боља туристичка понуда, када је ријеч о ловном и риболовном туризму, треба да буде један од развојних приоритета Семберије и Бијељине, града на ријекама Дрини и Сави – рекао је Ристић.

Сајамску манифестацију, чији је овогодишњи партнер Сјеверна Македонија, отворила је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.