Патковача: СНСД ТРАСИРА ПУТ ЈАЧАЊА СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

Патковача: СНСД ТРАСИРА ПУТ ЈАЧАЊА СРПСКЕ


Кандидат СНСД-а за Народну скупштину из Изборне јединице шест Златан Лазаревић рекао је на скупу у Патковачи да је СНСД урадио више за ово насеље него локална власт, која је то била дужна, наводећи као примјер уређење школе, фискултурне сале и вртића.

Одговарајући на нападе опозиционог кандидата ПДП из Бијељине који је и послодавац у  приватној угоститељској фирми, у облику позива грађанима који раде у јавним институцијама ,,без страха за посао гласају за њега" Лазаревић је рекао да се ради о слободном праву сваког грађанина на избор и упитао да ли исто важи и за раднике у његовом приватном предузећу, као и да ли се тамо поштују радно вријеме и остале законске норме?



„Политички аматери, покажите се прво у својим приватним фирмама и дајте права радницима, а онда коментаришите запослене у државним установама", поручио је Лазаревић 
Лазаревић је бијељинске кандидате из другог блока странака позвао их да се, умјесто критиком СНСД-а, баве рјешавањем проблема грађана, попут насеља Ковиљуше, за које је рекао да апокалиптично изгледа за вријеме кише јер градска власт није уредила канал за одвођење кишнице.
Он је најавио да ће кандидати СНСД-а покренути иницијативу за уређење недовршеног канала који прави проблеме становницима.
Мајор Војске Републике Српске Бранка Марковић Савчић, кандидат СДС Семберије на листи СНСД-а за Народну скупштину из Изборне јединице шест, позвала је данас на трибини у Патковачи саборце и суграђане да подрже државотворну СНСД и својим гласом спријече прекомпозицију БиХ из дејтонске у грађанску и урушавање Српске.
"Нећемо дозволити да настојање Запада побиједи и да прогурају своје идеје преко опозиције о прекомпозицији из дејтонске у грађанску БиХ, што би довело до поништавања граница Републике Српске коју смо платили са 23.000 живота", поручила је Савчићева на трибини у бијељинском насељу Патковача.



Она је истакла да српски народ 2. октобра неће гласати за нестајање Републике Српске и да ће подршком за СНСД трасирати пут њеног јачања.
"Знате ви као и ја како је тешко створити ни из чега, отићи са свога огњишта као што је већина нас отишла и ми више нигдје не идемо из наше лијепе Републике Српске насељене добрим људима", нагласила је Савчићева.
Кандидат СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице шест Бранка Гаврић поручила је да грађани знају шта је урађено протеклих 16 година власти коју предводи СНСД у Републици Српској и да ће свој глас на изборима дати за наставак политике предвођене Милорадом Додиком и Жељком Цвијановић.