Нова „тура“ подстицаја за земљораднике угљевичког краја: ОПШТИНА ПОДСТИЧЕ АГРАР :: Semberija INFO ::

 

Нова „тура“ подстицаја за земљораднике угљевичког краја: ОПШТИНА ПОДСТИЧЕ АГРАР


Општина Угљевик, колико год може, помаже пољопривреднике и њихов рад који је и тежак а често у финансијском смислу и непрофитабилан, поручио је начелник Угљевика Василије Перић на данашњем скупу са пољопривредницима у Центру за културу.

Перић је потписао уговоре о подстицајима са 185 пољопривредних произвођача из ове општине за набавку пољопривредне механизације за шта је из локалног буџета издвојено готово 300.000 КМ.

-Знам добро шта је рад на њиви, тој фабрици под ведрим небом, као и у стајама, оборима, торовима, повртњацима, стакленицима, и пластеницима. Као дијете са села не само да то знам, већ за те све ствари имам итекакав осјећај, рузумијевање и поштовање и зато док год сам на овом мјесту пољопривреда и село биће у средишту залагања овдашње локалне власти-рекао је Перић.



Угљевик је познат, подсјетио је Перић, као ријетко која средина, која толико улаже у аграр и село али је нагласио да посебно у данашњим условима глобалне кризе и све тежег положаја пољопривредника, Општина и држава морају да се понашају према нашим домаћинима не као маћеха већ као мајка нам мајкама.

-Стимулишемо пољопривредне произвођаче, све оне који су вршили набавку нове опреме, нових машина а то значи побољшање квалиета рада у пољопривреди, али и повећање обима производње-рекао је Перић и најавио даљу подршку пољопривреди општине Угљевик.