ДАР ЗА ПРАЗНИК У Угљевику подијељено по 150 КМ породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима поводом Божића :: Semberija INFO ::

 

ДАР ЗА ПРАЗНИК У Угљевику подијељено по 150 КМ породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима поводом Божића


У Угљевику је данас поводом Божића подијељено по 150 КМ за 172 породице погинулих бораца и 111 ратних војних инвалида до шесте категорије.
 
За ове намјене издвојено је 42.450 КМ из буџета Борачке организације Угљевик који се финансира из општинског буџет.
 
Начелник општине Угљевик Василије Перић честитао је породицама из борачке популације Божић и Дан Републике и додао да је данашњи пријем традиционалан у овој подмајевичкој општини.


 
"Ово су дани радости и саборности. Наша дужност и обавеза је да се свих дана у години, а посебно у вријеме празника, присјетимо и изразимо захвалност свима који су дали највећи допринос стварању Републике Српске и опстанку српског народа на овим просторима", рекао је Перић новинарима.
 
Он је нагласио да је потреба и жеља локалне власти да се и на овај начин изрази захвалност овој категорији друштва.
 
Предсједник угљевичке Борачке организације Јован Маринковић изразио је задовољство што дуги низ година породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди добијају симболичне поклоне пред најрадоснији хришћански празник-Божић.
 
"Успјели смо да се изборимо ове године за мало већи буџет за ову прилику с обзиром на то да је велика инфлација", рекао је Маринковић.
 
Он је навео да је на овај начин породицама погинулих и ратним војним инвалидима указано да Борачка организација и општина Угљевик мисли на њих.
 
"Породице погинулих дале су своје најмилије за Републику Српску, а ратни војни инвалиди су дали дијелове тијела за своју отаџбину", рекао је Маринковић и најавио још већи буџет у наредном периоду за ову категорију становништва.
 
Маринковић им је честитао наступајуће празнике уз жељу да их прати добро здравље.