„Дијалог заједница регије Мајевица“ :: Semberija INFO ::

 

„Дијалог заједница регије Мајевица“


„Дијалог заједница регије Мајевица“, на којем је учествовало преко 40 представника и представница заједница из Челића, Лопара, Сапне, Теочака и Угљевика одржан је 1. децембра 2022. године у Центру за културу „Филип Вишњић“ у Угљевику.
 
Учесници и учеснице кроз дијалог представили су бројне позитивне примјере сарадње споменутих заједница и исказали потребу за даљњим повезивањем кроз реализацију заједничких активности на пољима попут екологије, туризма, културе и омладинског активизма.
 
Међурелигијска сарадња и организација заједничких културних дешавања идентификоване су као активности које би допринијеле јачању повезивања и сарадње између ових заједница.
 
Истакнуто је како у овим процесима важну улогу имају ангажовани појединци у заједницама који су и до сада иницирали заједничке активности повезивања људи из Челића, Лопара, Сапне, Теочака и Угљевика.
 
На дијалогу су представљене идеје и потребе за организацију различитих културних и спортских манифестација, едукација и заједничких еколошких акција.
 
„Дијалог заједница регије Мајевица“ реализован је у оквиру пројекта „Јачање повјерења и кохезије у заједницама у Босни и Херцеговини“, који финансира Европска унија (ЕУ), а заједно проводе ЕУ, УН у БиХ, Мисија ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини и Вијеће Европе.