ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ИЗГРАДЊУ 12 КУЋА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ИЗГРАДЊУ 12 КУЋА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК


Начелник општине Угљевик Василије Перић потписао је данас уговоре  о градњу стамбених објеката за 12 корисника чије су куће оштећене или уништене у клизиштима узрокованим обилним падавинама  2014. године.

Вриједност овог пројекта је милион конвертибилних марака, а биће реализован заједничким ангажманом  Општине Угљевик и УНДП-а.



Средства од 700.000 КМ је обезбиједила ЕУ посредством УНДП-а, а 300.000 КМ Општина је издвојила из буџета за куповину плацева и изградњу неопходне  инфраструктуре.

“Општина Угљевик обезбиједила је пројекте, грађевинске дозволе, инфраструктуру, а за шест породица обезбиједили смо земљиште у мјесној заједници Равно Поље. Преосталих шест породица имало је земљиште за градњу”, рекао је Перић новинарима након потписивања уговора.



Он је подсјетио да Општина Угљевик има јединствен пројекат стамбеног збрињавања свих породица којима је то потребно.

“За овај пројекат приоритет имају вишечлане и социјално угрожене породице”, додао је Перић.

Јово Јовић из Угљевик Села каже да му је клизиште 2014. години однијело кућу, те да ће му ова помоћ рјешити проблем стамбеног збрињавања будући да сам није био у могућности изнаћи средства неопходна за градњу.

Перо Лазић из Горње Крћине истиче да је ово велики корак у рјешавању проблема узрокованих покретањем клизишта 2014. године.

“Појавиле су се пукотине на кући које није било могуће санирати. Нови стамбени објекат много ће значити мени и мојој породици јер ћемо коначно имати сигуран кров над главом”, каже Лазић.

Угљевик инфо