ЕПИСКОП ФОТИЈЕ: СРПСКИ НАРОД ИДЕ ПУТЕМ КРСТА :: Semberija INFO ::

 

ЕПИСКОП ФОТИЈЕ: СРПСКИ НАРОД ИДЕ ПУТЕМ КРСТА


Манастир Часног крста у Сувом Пољу код Бијељине обиљежио је данас крсну славу Воздвижење Часног крста-Крстовдан.

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије након литургије  поручио је да српски народ иде путем Крста.



Епископ Фотије истакао је да све што је Боголико и Христолико јесте философија православних људи и свакога Србина .

„Српски народ има голготу, у данашње вријеме то је распето и  мученичко Косово али и сва мјеста гдје смо страдали у новије вријеме у логору Јасеновац и другим мјестима у Другом свјетском рату али и у одбрамбено-отаџбинском рату гдје је 30.000 Срба страдало за Републику Српску и они су ишли тим путем Крста и Васркрсења и зато је њихов пут побједоносан и пут који даје слободу и могућност да живимо  са својим нородом и светињама“, рекао је епископ Фотије.

Епископ Фотије   је изразио наду да ће данашњи лидери који воде српски народ водити се философијом Крста и Васкрсења те да ће то бити путоводитељ у свим наредним духовним, политичким и животним борбама српског народа.



Међу бројним вјерницима манастирској слави је присуствовао и начелник општине Угљевик Василије Перић који је замјеник предсједника Епархијског управног одбора Епархије зворничко-тузланске.

Перић је честитавши славу истакао да је управо вјера православна и Српска православна црква одржала српски народ вијековина уназад.

„Општина Угљевик је заједно са градом Бијељина у протеклом периоду изградила асфалтни пут који води Манстиру Часног Крста који је посебно значајан за мјештане угљевичких мјесних заједница Равно Поље и Доња Трнова“, подсјтио је Перић и најавио даљу подршку локалне управе манастиру и Епархији зворничко-тузланској.

Општина Угљевик