Градски одбор СДС Бијељина обиљежио Петровдан, крсну славу странке :: Semberija INFO ::

 

Градски одбор СДС Бијељина обиљежио Петровдан, крсну славу странке


Градски одбор Српске демократске странке Бијељина  прославила је своју крсну славу Свете апостоле Петра и Павла, а у складу с препоруком ограниченог броја окупљања на једном мјесту, церемонији ломљења славског колача присуствовао је тек један мањи број чланова странке.

Делегација СДС-а је, као и ранијих година, прије обиљежавања славе у просторијама странке, положила вијенце на споменик палим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића.  



Предсједник ГО СДС Бијељина Томица Стојановић рекао је да ове године крсну славу обиљежавају у специфичним околностима и у минималном броју, водећи рачуна о свим прописаним мјерама које се налажу. Он је прије свега поздравио оне часне чланове СДС-а који данас нису могли да присуствују обиљежавању крсне славе у просторијама странке, захвалио им  и замолио да имају у виду  да нису могли, како су то до сада увијек обиљежавали, да то учинимо и овог пута.

- Ако Бог да, кад све ово прође око вируса корона, Српска демократска странка планира једно веће окупљање са свим својим члановима и симпатизерима, рекао је Томица Стојановић те свим члановима и симпатизерима  честитао славу Светих апостола Петра и Павла.

Стојановић је затим поносно истакао да СДС ове године слави и 30 година од оснивања.

- Тридесет година истинског родољубља има само СДС. Њена снага је у чувању  народа, слободе и искрених, правих хришћанских вриједности. Њена снага је и у часним члановима  и моја лична срећа је што сам остао са свим тим људима који нису издали и који се нису хтјели продати, рекао је Стојановић поново истакавши да ће, чим се створе услови, направити велико дружење, а свима који су 30 година у странци биће уручене захвалнице. 

Како је нагласио,  заслужили су да им се странка барем тако одужи.

Семберија инфо