ТРЕБА УНОСИТИ ПУНО ВИТАМИНА У ОРГАНИЗАМ :: Semberija INFO ::

 

ТРЕБА УНОСИТИ ПУНО ВИТАМИНА У ОРГАНИЗАМ


Према подацима из Специјалистичке амбуланте за консултације из педијатрије Дома здравља Бијељина, нема дјеце која су позитивна вирус корона, а то је потврдила и начелница амбуланте др Снежана Перић.

-Радимо са дјецом од нула до шест година, а у птретходном периоду смо имали дјецу код којих су били присутни други вируси које успјешно рјешавамо. С обзиром да говоримо о малишанима, морам рећи да је за њих добро да бораве на отвореном простору, али родитељи треба да имају у сваком тренутку надзор над дјецом до шест година, како не би узимали било шта прљаво што би могли ставити у уста. Не треба их окупљати у играоницама или у групама у парковима, јер у овој ситуацији је најбољи лични простор гдје нема пуно људи.Свако груписање прави велики проблем. Биће прилике да се дјеца друже, да славимо, да се окупљамо, само да покушамо ову ситуацију, која је свугдје присутна,  санирати и ставити под контролу. Морамо подићи ниво свијести да живимо здраво. Подвукла бих, иако родитељи воде рачуна о својој дјеци, да треба уносити пуно витамина у организам. То ћемо учинити свјежим и разноврсним воћем и поврћем, јер су за добар имунолошки систем битни витамини (олигоелементи, Д витамин, цинк, селен)“, истакла је др Перић.

Она је нагласила значај личне одговорности и апеловала на самосвијест становништа.
- Замолила бих наше суграђане да буду одговорни према себи и другима, јер ако смо здрави и не дођемо у контакт са вирусом, примарна превенција је најбитинија, нећемо ни добити болест. Јако је битно да се носе маске, али правилно, дакле, преко носа и преко уста, руке треба прати било шта да се претходно додиривало, како бисмо спријечили контакт са вирусом, те да држимо физичку дистанцу, јер ако се тако понашамо, штитимо своје здравље, здравље наших најдражих и здравље комплетне друштвене заједнице“, поручила је др Перић.

Семберија инфо